SŁODKI STÓŁ – DESERY & ORGANIZACJA
październik 28/09:00 - 19:00
1100złWydarzenie Nawigacja
Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń czy ofert. To receptury z którymi każdy sobie poradzi w warunkach domowych i z powodzeniem wprowadzicie swoje modyfikacje! 🙂 To także świetny kurs jeśli prowadzisz pracownię - pokażę Wam jak w prosty sposób zrobić pyszne i efektowne desery. Słodko zapraszam!
Warsztatowe menu:
- monoporcja: deser musowy cakesicles
- niezawodne cupcakesy waniliowe z kremem philadelphia i owocami
- monoporcja tartaletka z musem orzech laskowy i mleczna czekoladą oraz żelką wiśniową i zamszem czekoladowym
- monoporcja beza z owocami + mini bezy
- profiterolki z ciasta parzonego i kremem patissiere
- jogurtowe serniczki na zimno z żelką marakuja/kalamansi
Porozmawiamy o sprawach technicznych przygotowania słodkiego stołu, ale też o zasadach pracy z podstawowymi słodkościami - praca z ciastem kruchym przy tartaletkach, praca z ciastem ucieranym, praca z rękawem cukierniczym itd.
Opowiemy co, gdzie i za ile kupić, aby też nie marnować pieniędzy!
Jak przechowywać słodkości, co można zrobić ciut prędzej, jak rozplanować ułożenie stołu, jak przewozić i jak planować menu na przyjęcie, aby każdy coś znalazł dla siebie! Jak liczyć ilości porcji i co zrobić, aby wszystko było spójne 🙂
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.