- To event minęło.
Słodki stół w stylu glamour (z nowoczesnymi deserami)
17 października 2021/09:00 - 18 października 2021/12:00
1200złWydarzenie Nawigacja
Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂
Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie eleganckie desery z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem!
KURS PODZIELONY JEST NA 2 DNI :
17.10.2021 - niedziela- w godz 9-20 skupiamy się na pieczeniu, przygotowywaniu deserów
18.10.2021 - poniedziałek - w godz 8.30-12 skupiamy się na aranżacji, rozmawiamy o wszelkich sprawach dotyczących usługi słodkiego stołu, rozmów z klientami oraz przewożenia, pakowania i zasad rozstawiania słodkości w restauracji.
Rozmawiamy, radzimy, odpowiadamy na pytania a na końcu pakujecie wszystko do domu 🙂
W programie m.in.:
- profiterol z chrupiącą kruszonką i kremem porzeczkowym
- deser savarin - mus z białej czekolady z żelką malinową
- monoporcja z musem z marakuji, w polewie mirror glaze
- beza pavlova z kremem mascarpone i konfiurą
- tartaletka z ganache czekoladowym i malinami
- serniczki cynamonowe
- i wielej więcej 🙂
Przedstawione zdjęcia są realizacjami podczas ostatnich edycji kursu. Podczas każdego szkolenia przygotowujemy rożne dekoracje i kompozycje kolorystyczne względem trendów czy pory roku. Menu się nie zmienia 🙂
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.