Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

SŁODKI STÓŁ

marzec 18/09:00 - 19:00

1400zł
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach.

Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń czy ofert. To receptury z którymi każdy sobie poradzi w warunkach domowych i z powodzeniem wprowadzicie swoje modyfikacje! 🙂 To także świetny kurs jeśli prowadzisz pracownię - pokażę Wam jak w prosty sposób zrobić pyszne i efektowne desery. Słodko zapraszam!

     

Warsztatowe menu:

  • donuty brownie
  • cakesicles musowe
  • niezawodne cupcakesy waniliowe z kremem i owocami
  • musowe serniczki na zimno
  • monoporcja tartaletka z musem orzech laskowy i mleczna czekolada oraz żelką wiśniową i zamszem czekoladowym + slony karmel
  • monoporcja beza z owocami
  • profiterolki z ciasta parzonego i kremem patissiere - jako opcja dodatkowa, jeśli starczy nam czasu 🙂
 

Porozmawiamy o sprawach technicznych przygotowania słodkiego stołu, ale też o zasadach pracy z podstawowymi słodkościami - praca z ciastem kruchym przy tartaletkach, praca z ciastem ucieranym, praca z rękawem cukierniczym itd.

Opowiemy co, gdzie i za ile kupić, aby też nie marnować pieniędzy!

Jak przechowywać słodkości, co można zrobić ciut prędzej, jak rozplanować ułożenie stołu, jak przewozić i jak planować menu na przyjęcie, aby każdy coś znalazł dla siebie! Jak liczyć ilości porcji i co zrobić, aby wszystko było spójne 🙂

 
Prowadząca: Izabela Komor-Augustjańska
 Cześć! Mam na imię Iza 🙂Od zawsze kochałam piec i była to dla mnie ogromna odskocznia od codzienności. Ktoś kiedyś zapytał się mnie co będę robiła w niebie. Bez zahamowania odpowiedziałam, że będę piekła słodkości <3  a swoje niebo tworzę na ziemi… 🙂 Od 10 lat pracuję w zawodzie jako cukiernik i chętnie podzielę się swoim doświadczeniem.Jestem założycielką i właścicielką Akademii i z wielką radością i pasją ugoszczę Ciebie w swoich słodkich progach!
Współautorka książki "Warzywna cukiernia Izy i Marty". Teraz zapraszam Was także do mojej cukierni - Charlotta - cukiernia rzemieślnicza w Gdyni 🙂 tuż przy Akademi <3 
 
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
 
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się wydłużyć o 30 min.

Szczegóły

Data:
marzec 18
Czas:
09:00 - 19:00
Koszt:
1400zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.