![Ładowanie Wydarzenia](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- To event minęło.
TARTY I SERNIKI
2 kwietnia 2022/09:30 - 18:00
600złWydarzenie Nawigacja
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2021/09/241687238_377558493959215_4127515276993067402_n.jpg)
Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady.
Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2020/07/118088252_298100781257398_4703573236910954968_n-1024x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2018/11/29-1024x683.jpg)
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej.
2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania.
3. Przygotowanie serników – przedstawienie kilku technik pracy z surową masą serową, łączenie smaków, sposoby dekoracji oraz "traktowania" upieczonych serników.
4. Przygotowanie tart – przedstawienie kilku technik pracy z różnymi spodami, przygotowywanie różnych nadzień oraz kremów, zasady łączenia smaków.
5.Przygotowanie serników i tart, m.in.:
– Pomarańczowy sernik ucierany z orange curd
– Sernik mango z polewą z białej czekolady
– Czekoladowy sernik ricotta z czekoladowym ganache,
– Tarta czekoladowa z pieczonym nadzieniem i owocami leśnymi
– Tarta cytrynowa z bitą śmietaną i świeżą mięta
– Słono-słodka tarta na krakersach „Raffaello”
i wiele więcej 😉
6. Zakończenie i wręczenie certyfikatów. Pakowanie ciast na wynos 🙂
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2017/01/MG_4601-1024x683.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2018/11/MG_2683-copy-1024x683.jpg)
Prowadząca: Izabela Komor – współzałożycielka Akademii Sztuki Cukierniczej oraz Pracowni wypieków artystycznych „Słodkości Marty i Izy”, pasjonatka cukiernictwa.
Współautorka książki "Warzywna cukiernia Izy i Marty". Kliknij, aby poznać naszą książkę 🙂
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2017/02/komor-izabela.png)
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2018/11/31-1024x683.jpg)
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.