- To event minęło.
TORT PIĘTROWY od podstaw
luty 18/09:00 - 18:30
1300złWydarzenie Nawigacja
To idealny kurs przed sezonem komunijno-ślubnym 🙂 Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki?
Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić?
W skład programu wchodzą:
- zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA
- pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie
- przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek
- przygotowanie tynku oraz tynkowanie
- praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym
- montaż kwiatów
- wszystko o barwnikach, narzędziach, podkładach
- krem malinowy/ żelka malinowa
- krem palona czekolada z czerwoną porzeczką / chrupka-prażynka palona czekolada
- krem porzeczkowy/ żelka porzeczkowa
- krem biała czekolada/ chrupka-prażynka biała czekolada
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.