Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

TORT PIĘTROWY od podstaw

marzec 12/09:00 - 18:30

1300zł
To idealny kurs przed sezonem komunijno-ślubnym 🙂 Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić?  W skład programu wchodzą:
  • zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA
  • pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie
  • przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek
  • przygotowanie tynku oraz tynkowanie
  • praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym
  • montaż kwiatów
  • wszystko o barwnikach, narzędziach, podkładach
Czyli solidna dawka wiedzy, doświadczenia i umiejętności w cudownej, przyjaznej atmosferze 🙂 GRUPA BĘDZIE LICZYĆ DO 6 OSÓB 🙂  Wykonamy 2 torty - 2 i 3 piętrowy smaki tortów:
  1. krem malinowy/ żelka malinowa
  2. krem palona czekolada z czerwoną porzeczką / chrupka-prażynka palona czekolada
  3. krem porzeczkowy/ żelka porzeczkowa 
  4. krem biała czekolada/ chrupka-prażynka biała czekolada
  Warsztaty poprowadzi Joanna Pfeiffer - Joasia to szalona i niezwykle pozytywna dusza w słodkim świecie dekoratorek! Malowanie na torcie, rzeźbienie, torty 3D, torty tematyczne i klasyczne - to żywioł i pasja, która z powodzeniem uzyskała medale i wyróżnienia. Do tego uśmiech i chęć dzielenia się wiedzą - jesteśmy pewni, że warsztaty z Joasią będą wartościowe i niezapomniane! Osiągnięcia Joasi to złoty medal na Expo Sweet 2020, brązowe wyróżnienie na Cake Festival oraz liczne pokazy dekoratorskie na Expo Sweet w Warszawie, założycielka pracowni tortów "Słodkie inspiracje Gdańsk". 
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
 
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.

Szczegóły

Data:
marzec 12
Czas:
09:00 - 18:30
Koszt:
1300zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.