- To event minęło.
TORT TYNKOWANY – DRIP CAKE- edycja świąteczna
10 grudnia 2022/10:00 - 17:00
700złWydarzenie Nawigacja
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortóww stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów!Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, tynkować ( o taaak! to przede wszystkim! ), ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu!Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu.Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy!NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Na każdym kursie przygotowujemy torty w innych kolorach i aranżacjach, wg sezonowości. Techniki i zasady pozostają te same 🙂
Jest to edycja świąteczna kursu, która bazuje na tych samych technikach co całoroczna edycja tego kursu.
Zmienia się smak i dekoracja <3
smak świąteczny:
piernikowy biszkopt/ krem czekoladowy/ żelka śliwka w rumie
Przebieg warsztatów:1. Przedstawienie technik i tajemnic idealnego drip cake.2. Wypiekanie ciasta, nasączanie, kremy i żelka, przekładanie.3. Wypiekanie mini bez.4. Zdobienie tortów.5. Inspiracje i aranżacje w zdobieniu tortu.6. Zakończenie: wręczenie certyfikatów i wspólne zdjęcie.Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu 🙂Prowadząca: Marta Rietz - współzałożycielka Akademii Sztuki Cukierniczej oraz pracowni wypieków artystycznych "Słodkości Marty i Izy", weganka i propagatorka zdrowego stylu życia od 12 lat . Zdobywczyni srebrnego wyróżnienia za "tort okolicznościowy" Cake Festival Poland 2018 oraz "tort weselny" CFP 2017, brązowego wyróżnienia za "tort weselny" CFP 2016 oraz 2018.Współautorka książki "Warzywna cukiernia Izy i Marty".Jak się zapisać na warsztaty?Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.plJeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.