Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

TORT W MASIE CUKROWEJ Z FIGURKĄ (od podstaw)

16 kwietnia 2023/09:00 - 19:00

1200zł
  Zapraszamy na warsztaty z dwu-piętrowego tortu w masie cukrowej z figurką misiem. Kurs jest od podstaw i każdy uczestnik wykona swój dwu-piętrowy tort - oba piętra jadalne 🙂 Praca w małej - maksymalnie 7-osobowej grupie zapewni komfort i swobodę przy składaniu i dekorowaniu tortu.  Na kursie skupimy się na takich pojęciach jak: Składanie tortu:
  • pieczenie biszkoptu jasnego - cytrynowego i czekoladowego
  • przygotowaniu różnych kremów 
  • przygotowaniu żelek
  • przygotowaniu prażynek w dwóch smakach - palona czekolada i czekolada klasyczna
  • tynkowanie pod masę cukrową
Dekorowanie tortu:
  • wybór masy cukrowej do obłożenia tortu
  • barwienie masy cukrowej
  • praca z aerografem i cieniowanie
  • mocowanie piętrowych tortów
  • lepienie figurki z masy cukrowej - misia (zasady, techniki, rodzaje mas cukrowych) + wycena
  • baloniki - obkładanie masą, lepienie, malowanie
A także wycena oraz dopasowanie ilości porcji tortu  🙂  Smaki tortów: krem palona czekolada/ chrupka palona czekolada/ krem malinowy/ żelka malinowa/ biszkopt cytrynowy krem ganache czekoladowy/ chrupka czekoladowa/ żelka wiśniowa/ biszkopt czekoladowy Każdy uczestnik kursu wychodzi ze swoim tortem do domu. 

zdjęcie z kursu Tort od podstaw- tynkowany 1.0

Warsztaty poprowadzi Joanna Pfeiffer - Joasia to szalona i niezwykle pozytywna dusza w słodkim świecie dekoratorek! Malowanie na torcie, rzeźbienie, torty 3D, torty tematyczne i klasyczne - to żywioł i pasja, która z powodzeniem uzyskała medale i wyróżnienia. Do tego uśmiech i chęć dzielenia się wiedzą - jesteśmy pewni, że warsztaty z Joasią będą wartościowe i niezapomniane! Osiągnięcia Joasi to złoty medal na Expo Sweet 2020, brązowe wyróżnienie na Cake Festival oraz liczne pokazy dekoratorskie na Expo Sweet w Warszawie, założycielka pracowni tortów "Słodkie inspiracje Gdańsk". 
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
 
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
 
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
 

Szczegóły

Data:
16 kwietnia 2023
Czas:
09:00 - 19:00
Koszt:
1200zł

Miejsce

ul. Świętojańska 96, Gdynia
ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.