- To event minęło.
TORTY NOWOCZESNE (w polewie lustrzanej i zamszowane)
3 września 2023/09:00 - 18:00
900złWydarzenie Nawigacja
Biszkopty, musy, chrupki i żelki, a do tego idealna polewa mirror glaze, zamsz samorobny i ten gotowy z puszki. A na koniec aranżacja i nasze doradztwo - jak przechowywać, wyceniać i przewozić. Słodko zapraszamy, kurs jest od podstaw 🙂
Menu warsztatowe:
1. Krem migdałowy zapiekany z maliną/ chrupka/ żelka z liczi/ cremeux malinowy/ mus na białej czekoladzie z czarnym bzem
2. Biszkopt kakaowy z wiśnią/ cremeux wiśniowy z kardamonem/ krem diplomat orzechowy/ mus z czekolady deserowej z likierem orzechowym
3. Kokosanka/ dacquise migdałowy/ nasącz z Cointreau/ curd z mango i marakui z dodatkiem yuzu/ żelka z grejpfruta/ mus kokosowy
Łącznie przygotujemy 6 tortów, z czego jeden będzie stanowił tort piętrowy 🙂
Wszystkie torty kroimy i pakujemy dla Was do domu.
Hej, Mam na imię Oleksandr!
Moja droga gastronomiczna zaczęła się w dzieciństwie, kiedy mogłem obserwować jak pracuje mój starszy brat. Już wtedy wiedziałem ze wybiorę tą ścieżkę. Czerpałem wiedzę z książek, szkoleń i spotkań. Skończyłem studia wyższe z technologii żywienia oraz dietetyki. To mi pomaga w mojej pracy lepiej rozumieć : produkt, proces i technologie. Cukiernictwem zajmuje się już ponad 10 lat. Miałem szanse pracować w najlepszychch hotelach i cukierniach Kijowa oraz Trójmiasta z najlepszymi zespołami i szefami, taki jak Fairmont Kyiv, Hilton Gdańsk, cukiernia UmAm czy Radisson Sopot. W ostatnim byłem na stanowisku chefa cukierni . Obecnie jestem zastępcą chefa cukierni Kaiser Patisserie. Bardzo lubię pracować z czekoladą. Robienie dekoracji, pralin, batoników i tabliczek sprawiają mi dużą frajdę. Lubię poznawać nowe smaki i tekstury , tworzyć desery talerzowe i wypiekać ciasta i chleby. Chętnie podzielę się z wami swoją wiedzą!
Na moich warsztatach z monoporcji i tortów nowoczesnych pokażę Wam jak przygotować klasyczne desery we współczesnym wykonaniu z dodatkiem nowych smaków. Serdecznie zapraszam!
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.