Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Torty nowoczesne – edycja świąteczna

Listopad 22/09:00 - 20:00

700zł
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe.
Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.
   
Przebieg warsztatów:
  1. Wstęp
  2. Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński).
  3. Przygotowanie tortów.
  4.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem polew (glacage), zamszu oraz praca z czekoladą (przygotowanie różnych elementów dekoracyjnych).
  5. Wręczenie Certyfikatów, wspólne zdjęcie.
Świąteczne smaki tortów, które będziemy przygotowywać:
  1. ciemna czekolada / piernikowe creme brulee / żurawina
  2. miód / cynamon / pomarańcza
  3. figa / mak / wanilia
  4. mleczna czekolada / gruszka / bergamotka

Zamieszczone zdjęcia są zdjęciami z tego samego kursu, ale w wersji całorocznej. Na kursie pojawią się także świąteczne dekoracje 🙂 

  Warsztaty poprowadzi Kamil Szulc - swoje pierwsze kroki związane z gastronomią stawiałem we Francji. Tamtejsza atmosfera oraz podejście i spojrzenie na produkt zaszczepiły we mnie pasję, która szybko skręciła w kierunku deserów. Po powrocie do Polski zatrzymałem się w trójmieście, gdzie pracowałem w tutejszych cukierniach oraz restauracjach. Uwielbiam cukierniczą literaturę, jestem uczestnikiem branżowych szkoleń oraz konkursów. Jestem zdobywca złotego medalu na Mistrzostwach Polski w deserze talerzowym. Zapraszam wszystkich na moje szkolenia w Akademii!
Jak się zapisać na warsztaty?
 1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona.

Szczegóły

Data:
Listopad 22
Czas:
09:00 - 20:00
Koszt:
700zł

Miejsce

ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.