- To event minęło.
TORTY PIĘTROWE I KOLOSY
21 sierpnia 2023/09:00 - 22 sierpnia 2023/18:00
2200złWydarzenie Nawigacja
Zapraszamy na warsztaty w małej grupie z niesamowitą dekoratorką i jurorką Expo Sweet! Na tym kursie nauczysz się składać, dekorować, przewozić i wyceniać torty okolicznościowe- piętrowe!
Kurs jest dla osób, które upiekły kilka tortów w życiu i mają pojęcie o pieczeniu biszkoptu czy przygotowaniu podstawowych kremów.
Wspólnie wykonamy 5 PIĘTROWY oraz 3 piętrowy tort.
Będziemy pracować na prawdziwych biszkoptach, przełożonych kremami. Sylwia podzieli się swoim przepisem na stabilny biszkopt.
Podczas dekorowania wykorzystamy takie techniki jak:
- ganache,
- krem maślany,
- zamsz
- ostre kanty (masa cukrowa nie taka straszna),
- malowanie na torcie masłem kakaowym
- wykorzystanie papieru waflowego, struktura z masy cukrowej i kremu.
OMÓWIMY WYCENĘ I TRANSPORT, oraz wiele innych tematów związanych z branżą ślubną 🙂
Kurs jest dwu-dniowy - co daje nam ogromne możliwości rozwoju w temacie tortów kolosów 🙂
21 sierpnia - poniedziałek - kurs w godz. 9-18
22 sierpnia - wtorek - kurs w godz. 9-18
Na koniec dzielimy się tortami, a zdjęcia z warsztatów możecie wykorzystać w swoim portfolio 🙂
Prowadząca: Sylwia Sobiegraj
Właścicielka pracowni Sylwia Sobiegraj The Cake Designer. Mieszka i pracuje na zachodzie Polski w Słubicach. Swoją przygodę z dekoracją tortów rozpoczęła w Irlandii w 2014 . Tam poznała fantastycznych ludzi zarażonych pasją do dekorowania tortów, którzy pokazali jej ten słodki świat.
Sylwia specjalizuje się w tortach malowanych i rzeźbionych oraz weselnych. Inspiracje czerpie z otaczającego ją otoczenia.
Od 2019 współpracuje z EXPO SWEET jako sędzia w konkursie dekoratorskim.
Jest lauretką wielu międzynarodowych konkursów i zdobywczynią 5 złotych medali na zawodach Cake International w Wielkiej Brytanii i Irlandii. Ambasadroka Saracino w latach 2017-2020.
2018 Zloty Medal w kategorii tort ślubny Dublin na międzynarodowym konkursie Sugarcraft Show Irlandia
2017 Finalistka Prestiżowej Nagrody Magazynu Cake Masters Award w UK
2017 Best In Show , najwyzsza nagroda na miedzynarodowym konkursie w Dublinie Irlandia Ireland Cake Competition
2017 Best in Class na międzynarodowym konkursie Ireland Cake Competition Tort ślubny
2017 Złoty medal w kategorii tort ślubny na międzynarodowym konkursie Ireland Cake Show
2017 Srebrny medal na międzynarodowym konkursie Cake International Birmingham
2016 Złoty Medal na międzynarodowym konkursie Cake International Birmingham
2016 Złoty Medal na międzynarodowym konkursie Ireland cake Competition
2015 Złoty Medal namiędzynarodowym konkursie Cake International Birmingham - 2015 Srebrny Medal międzynarodowym konkursie na Ireland Cake Competition
W 2017 otrzymała największe wyróżnienie , nominację do prestiżowej nagrody Cake Masters Awards.
Jej prace i tutoriale są publikowane w wielu zagranicznych magazynach jak Cake Masters, Australian Cake Network, American Cake Decorating, D`licious Magazine oraz Mistrz Branży.
Jest zapraszana do wielu zagranicznych projektów.
A teraz my zapraszamy na warsztaty z Sylwią! To będzie niesamowite spotkanie!
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.