- To event minęło.
Torty weselne, piętrowe – składanie, smaki, dekorowanie, know-how
11 października 2021/08:00 - 20:00
1500złWydarzenie Nawigacja
Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy!
Praca w grupie 4- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3
To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3
Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu.
Na warsztatach skupicie się na takich aspektach jak:
- składanie tortów, komponowanie smaków (kremy, żelki, frużeliny)
- tynkowanie (klasyczne, dekoracyjne)
- barwienie kremów na ciemne kolory
- sugar sheet
- kwiaty z papieru jadalnego
- praca ze świeżymi kwiatami
- praca z szablonami
- malowanie na torcie
- dekoracja geodet
- dekoracje z isomaltu
- transport, know-how
Warsztaty poprowadzi Marta Rietz - współzałożycielka Akademii Sztuki Cukierniczej oraz pracowni wypieków artystycznych "Słodkości Marty i Izy", weganka i propagatorka zdrowego stylu życia od 12 lat.
Zdobywczyni srebrnego wyróżnienia za "tort okolicznościowy" Cake Festival Poland 2018 oraz "tort weselny" CFP 2017, brązowego wyróżnienia za "tort weselny" CFP 2016 oraz 2018.
Współautorka książki "Warzywna cukiernia Izy i Marty".
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.