Podczas szkolenia dowiesz się jakie są sekrety perfekcyjnej bezy, rolady bezowej oraz domowych ozdób z karmelu. Przygotujemy kilka rodzai kremów, dowiecie się jak pracować z bezą, jak łączyć smaki i wykonać proste i efektowne dekoracje. Skosztujecie kwiatów jadalnych i nauczycie się je „obrabiać”.
Przebieg szkolenia:
1.Wprowadzenie do tematu bez w cukiernictwie. Beza Włoska, Szwajcarska, Francuska, właściwości i zastosowanie.
2.Przygotowanie rolad, tortów.
3.Przygotowywanie kremów.
4.Zasady zwijania rolady bezowej.
5.Proste ozdoby z karmelu, zasady ich wykonania, praca z karmelem.
6.Zasady pracy z kwiatami jadalnymi.
7.Wręczenie dyplomów, wspólne zdjęcie.
Prowadzący: Marek Moskwa – wicemistrz Polski 2016 w przygotowywaniu deserów, współzałożyciel marki 100% czekolady
Termin: 23.04.2016.
Godzina: 9:00
Miejsce: ul.Derdowskiego 7 Gdynia Centrum ; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5 h
Cena: 250 zł
Jak się zapisać na szkolenie?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – BEZY IDEALNE
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na szkolenie i ucz się od najlepszych! 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa.
Prowadzący: MAREK MOSKWA
Cukiernik z 15 letnim doświadczeniem w zawodzie, praktykował w jednej z Gdańskich cukierni, doświadczenie zdobywał w trójmiejskich cukierniach i restauracjach oraz w najstarszym hotelu w Wielkiej Brytanii „The George hotel of Stamford”. Pasjonat rzemiosła Cukierniczego, uczestnik oraz sędzia konkursów cukierniczych i gastronomicznych. Reprezentował Polskę w mistrzostwach świata lodziarzy Coppa Del Mondo della Gelateria Rimini 2016, zdobywca 2 miejsca w mistrzostwach Polski w przygotowaniu deseru Expo Sweet 2016.
