Podczas szkolenia dowiesz się jakie są sekrety perfekcyjnej bezy, rolady bezowej oraz domowych ozdób z karmelu. Przygotujemy kilka rodzai kremów, dowiecie się jak pracować z bezą, jak łączyć smaki i wykonać proste i efektowne dekoracje. Skosztujecie kwiatów jadalnych i nauczycie się je „obrabiać”. Przebieg szkolenia: 1.Wprowadzenie do tematu bez w cukiernictwie. Beza Włoska, Szwajcarska, Francuska, właściwości i zastosowanie. 2.Przygotowanie rolad, tortów. 3.Przygotowywanie kremów. 4.Zasady zwijania rolady bezowej. 5.Proste ozdoby z karmelu, zasady ich wykonania, praca z karmelem. 6.Zasady pracy z kwiatami jadalnymi. 7.Wręczenie dyplomów, wspólne zdjęcie.   Prowadzący: Marek Moskwa – wicemistrz Polski 2016 w przygotowywaniu deserów, współzałożyciel marki 100% czekolady Termin: 23.04.2016. Godzina: 9:00 Miejsce: ul.Derdowskiego 7 Gdynia Centrum ; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty” Czas szkolenia: 5 h Cena: 250 zł Jak się zapisać na szkolenie? 1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl) 2. Zapłać przelewem : 31 1160 2202 0000 0002 7049 7259 Gastro Serwis Damian Komor ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B Pogórze, 81-198 Kosakowo TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – BEZY IDEALNE 3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem. 4. Przyjdź na szkolenie i ucz się od najlepszych! 🙂   Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa. Prowadzący: MAREK MOSKWA maek Cukiernik z 15 letnim doświadczeniem w zawodzie, praktykował w jednej z Gdańskich cukierni, doświadczenie zdobywał w trójmiejskich cukierniach i restauracjach oraz w najstarszym hotelu w Wielkiej Brytanii „The George hotel of Stamford”. Pasjonat rzemiosła Cukierniczego, uczestnik oraz sędzia konkursów cukierniczych i gastronomicznych. Reprezentował Polskę w mistrzostwach świata lodziarzy Coppa Del Mondo della Gelateria Rimini 2016, zdobywca 2 miejsca w mistrzostwach Polski w przygotowaniu deseru Expo Sweet 2016.