Podczas szkolenia dowiesz się jak wyrabiać domową czekoladę z dodatkami, poznasz 6 technik temperowania czekolady, zasady jej tworzenia i łączenia smaków. Wykonasz korpusy do pralin, trufli, własne nadzienia. Zdobędziesz wiedzę na temat robienia rzeźb z czekolady, ich projektowania. Wykonasz własny eksponat w 100 % z czekolady wg własnej inspiracji! To będzie prawdziwe arcydzieło sztuki cukierniczej!
Przebieg szkolenia:
1.Wprowadzenie do tematu czekolady, zasady jej temperowania.
2.Domowy wyrób czekolady. Łączenie smaków i dodatków.
3.Projektowanie rzeźb z czekolady.
4.Wykonanie rzeźb.
5.Temperowanie czekolady - 6 sposobów.
6.Wyrób pralin i trufli.
7.Wręczenie dyplomów, wspólne zdjęcie.
Prowadzący: Paweł Górny – wicemistrz Polski w deserach 2016; współzałożyciel marki 100% czekolady
Termin: 23.04.2016.
Godzina: 16:00
Miejsce: ul.Derdowskiego 7 Gdynia Centrum ; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5 h
Cena: 280 zł
Jak się zapisać na szkolenie?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – CZEKOLADA
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na szkolenie i ucz się od najlepszych! 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa.
Paweł Górny
Wicemistrz Polski w deserach 2016 oraz Chocolatier, którego pasją
jest przede wszystkim czekolada. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania
pralin, trufli i deserów co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji
smakowych. Swój wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady,
nadając im niepowtarzalny charakter.
Współwłaściciel marki www.100procentczekolady.pl
