Warsztaty z przygotowywania pysznych i efektownych tart, tartaletek i serników.
Uczestnicy kursu posiądą fundamentalną wiedzę w tej dziedzinie cukiernictwa. Na
szkoleniu przygotujemy rożne rodzaje serników, tart i tartaletek z pieczonymi
nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy różne dekoracje wypieków m.in.
lukier królewski, karmelizowane pomarańcze czy ganache z białej czekolady.
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart, tartaletek i serników. Informacje o
technice pracy w kuchni cukierniczej.
2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich
wykorzystania.
3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik pracy z surową
masą serową, łączenie smaków, sposoby dekoracji oraz traktowania
upieczonych serników.
4. Przygotowywanie tart i tartaletek – przedstawienie kilku technik pracy z
różnymi spodami, przygotowywanie różnych nadzień oraz kremów, zasady
łączenia smaków. Przygotowywanie m.in. tarty z blanszowanymi jabłkami,
kremem z białej czekolady.
5.Przygotowanie 12 różnych serników oraz tart:
– Sernik klasyczny z rodzynkami i lukrem królewskim
– Pomarańczowy sernik ucierany z karmelizowanymi pomarańczami
– Sernik śmietankowy z mango i ganache z białej czekolady
– Czekoladowy sernik ricotta z bitą śmietaną
– Sernik z sera koziego z laską wanilii
– Tarta waniliowa z pieczonym nadzieniem waniliowym i truskawkami
– Tarta cytrynowa z bitą śmietaną i świeżą mięta
– Pełnoziarnista tarta z gruszkami, bakaliami i sosem imbirowym
– Półkrucha tarta mascarpone z blanszowanymi różami z jabłek
– Tarta na herbatnikach z musem „After Eight”
– Półkrucha tarta z konfiturą malinową, bitą śmietana, białą czekoladą i borówką amerykańską
– Słono-słodka tarta na krakersach „Raffaello” z domową praliną
6. Zakończenie: wręczenie Certyfikatów, wspólne zdjęcie.
 
  
  
  
  
  Prowadząca: Izabela Komor
Termin: 28.05.2016.
Godzina: 9:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5 h
Cena: 320 zł
Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia.
Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio
osobowa.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : WARSZTATY CUKIERNICZE – TARTY
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂
 
Prowadząca: Izabela Komor
Termin: 28.05.2016.
Godzina: 9:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5 h
Cena: 320 zł
Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia.
Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio
osobowa.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : WARSZTATY CUKIERNICZE – TARTY
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂
 Izabela Komor
Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej” oraz marki „Deserek Express”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje
się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z
doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce
odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty
cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!
Izabela Komor
Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej” oraz marki „Deserek Express”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje
się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z
doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce
odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty
cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!
 
   
  
 		
				
		
		
	
	
 
  
  
  
  Prowadząca: Izabela Komor
Termin: 28.05.2016.
Godzina: 9:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5 h
Cena: 320 zł
Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia.
Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio
osobowa.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : WARSZTATY CUKIERNICZE – TARTY
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂
 
Prowadząca: Izabela Komor
Termin: 28.05.2016.
Godzina: 9:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5 h
Cena: 320 zł
Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia.
Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio
osobowa.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : WARSZTATY CUKIERNICZE – TARTY
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂
 Izabela Komor
Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej” oraz marki „Deserek Express”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje
się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z
doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce
odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty
cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!
Izabela Komor
Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej” oraz marki „Deserek Express”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje
się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z
doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce
odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty
cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!
 
   
  
 		
				
		
		
	