Warsztaty z przygotowywania pysznych i efektownych tart, tartaletek i serników. Uczestnicy kursu posiądą fundamentalną wiedzę w tej dziedzinie cukiernictwa. Na szkoleniu przygotujemy rożne rodzaje serników, tart i tartaletek z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, karmelizowane pomarańcze czy ganache z białej czekolady. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart, tartaletek i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik pracy z surową masą serową, łączenie smaków, sposoby dekoracji oraz traktowania upieczonych serników. 4. Przygotowywanie tart i tartaletek – przedstawienie kilku technik pracy z różnymi spodami, przygotowywanie różnych nadzień oraz kremów, zasady łączenia smaków. Przygotowywanie m.in. tarty z blanszowanymi jabłkami, kremem z białej czekolady. 5.Przygotowanie 12 różnych serników oraz tart: – Sernik klasyczny z rodzynkami i lukrem królewskim – Pomarańczowy sernik ucierany z karmelizowanymi pomarańczami – Sernik śmietankowy z mango i ganache z białej czekolady – Czekoladowy sernik ricotta z bitą śmietaną – Sernik z sera koziego z laską wanilii – Tarta waniliowa z pieczonym nadzieniem waniliowym i truskawkami – Tarta cytrynowa z bitą śmietaną i świeżą mięta – Pełnoziarnista tarta z gruszkami, bakaliami i sosem imbirowym – Półkrucha tarta mascarpone z blanszowanymi różami z jabłek – Tarta na herbatnikach z musem „After Eight” – Półkrucha tarta z konfiturą malinową, bitą śmietana, białą czekoladą i borówką amerykańską – Słono-słodka tarta na krakersach „Raffaello” z domową praliną 6. Zakończenie: wręczenie Certyfikatów, wspólne zdjęcie. 1921feef-169e-4188-a56c-8bd88881cb11 43 42 49 32 14 Prowadząca: Izabela Komor Termin: 28.05.2016. Godzina: 9:00 Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty” Czas szkolenia: 5 h Cena: 320 zł Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia. Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂 Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa. Jak się zapisać na warsztaty? 1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl) 2. Zapłać przelewem : 31 1160 2202 0000 0002 7049 7259 Gastro Serwis Damian Komor ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B Pogórze, 81-198 Kosakowo TYTUŁEM : WARSZTATY CUKIERNICZE – TARTY 3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem. 4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂 09 Izabela Komor Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej” oraz marki „Deserek Express”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły! szkoleniestrona3 13 34