PRALINY, TRUFLE, DESERY CZEKOLADOWE W SZKLE, DEKORACJE Z CZEKOLADY Uczestnicy warszatów nauczą się podstawowych zasad pracy z czekoladą – technik oraz kunsztu łączenia smaków. TEGOROCZNY WICEMISTRZ POLSKI W DESERACH ORAZ CHOCOLATIER pokaże Wam jak łączyć smaki, wykonać proste i efektowne dekoracje z czekolady, praliny, trufle, nadzienia wytrawne i owocowe, desery czekoladowe w szkle. A wszystko to zabierzecie ze sobą do domu 🙂 To będzie pyszna przygoda! Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia. Każdy uczestnik otrzyma Certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przebieg warsztatów: 1.PODSTAWY NA TEMAT CZEKOLADY: sposoby temperowania, rodzaje czekolad i sposoby ich wykorzystania, materiały potrzebne do tworzenia prostych wyrobów czekoladowych 2.Desery z wykorzystaniem czekolady : przygotowanie deseru czekoladowego (wytrawnego) oraz deseru czekoladowego z marakują (podanym w szkle). 3.Praliny i trufle – temperowanie czekolady, przygotowanie korpusów i nadzień (wytrawnych i owocowych). Dekorowanie pralin i trufli. 4.Proste i efektowne dekoracje z czekolady – praca z rękawem cukierniczym. 6. Zakończenie: wręczenie Certyfikatów i wspólne zdjęcie. Prowadzący: Paweł Górny – Wicemistrz Polski w deserach 2016 Termin: 7.05.2016. Godzina: 16:00 Miejsce: ul. Derdowskiego 7 81-369 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty” Czas szkolenia: 5 h Cena: 300 zł Jak się zapisać na warsztaty? 1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl) 2. Zapłać przelewem : 31 1160 2202 0000 0002 7049 7259 Gastro Serwis Damian Komor ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B Pogórze, 81-198 Kosakowo TYTUŁEM : WARSZTATY CUKIERNICZE – CZEKOLADA 3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem. 4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂 Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa. Prowadzący: Paweł Górny marek Wicemistrz Polski w deserach 2016 oraz Chocolatier, którego pasją jest przede wszystkim czekolada. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania pralin, trufli i deserów co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji smakowych. Swój wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady, nadając im niepowtarzalny charakter. Współwłaściciel marki www.100procentczekolady.pl 1 (24) 1 (9) 1 (22) 1 (54) 1 (42) 1 (13) 1 (15)