Program warsztatów powstał dla osób którym masa cukrowa nie jest obca. Obejmuje dwa poziomy zaawansowania, będziemy pracować przy pomocy lukru królewskiego i kremu maślanego. Na każdym z poziomów nauczymy się pracy z biszkoptem , dobieraniem odpowiedniego kremu do tortu 3d i nasączaniem ciasta. Uczestnicy warsztatów poznają tajniki konstrukcji, dobór odpowiednich wsporników i ich rozłożenie.
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do tematu tortów 3d
2. Omówienie przepisu na biszkopt i kremy idealne do konstrukcji tortów.
3. Konstrukcja i budowanie tortu 3d
4. Praca z ciastem i kremem
5. Formowanie figurki misia i minionka
6. Omówienie przepisu na krem maślany do przekładania i dekoracji oraz barwienie.
7. Obłożenie tortu masą cukrową (poziom podstawowy) oraz masą cukrową i kremem maślanym (poziom zaawansowany) – nauka pracy z rękawem cukierniczym.
8. Mocowanie elementów dodatkowych(oczy, uszy,ręcę,nogi)
9. Aranżacja dekoracji i wykończeń
Wykonacie takie torty 3D :
Prowadząca: Marta Rietz – założycielka pracowni tortów artystycznych „Słodkości Marty” W Gdyni
Termin: 15.05.2016.
Godzina: 11:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5-6 h
Cena: 370 zł
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – TORTY 3D
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa.
Prowadząca: MARTA RIETZ
Właścicielka pracowni tortów artystycznych „Słodkości Marty” w Gdyni fb.com/pracowniamarty
Pasjonatka słodkich dekoracji cukierniczych szczególnie w stylu angielskim. Ukierunkowana na artystyczne, nieszablonowe dekorowanie
tortów z wykorzystaniem wielu technik. Farby i płótno zamieniła na barwniki i tort przenosząc obrazy na
jadalne dzieła. Wybitny talent cukierniczy, a do tego uprzejmość i uśmiech. Nauka w towarzystwie Marty to
czysta przyjemność!
Uczestniczka szkoleń m.in. w akademii tortownia.pl. Cały czas poszerzając swoją wiedzę i doświadczenie
chce dzielić się tym z innymi.






