Podczas warsztatów poznacie sekrety idealnych ciast ucieranych, muffinek, cupcake’sów i cakepop’sów. Zasady łączenia smaków, pracy z ciastem ucieranym, metody ozdoby, kremy kolorowe (barwione barwnikami) i z domową frużeliną. Dowiecie się jak pracować z rękawem cukierniczym. Pięknie wykonane małe dzieła cukiernicze z pewnością uświetnią każde spotkanie rodzinne czy urodzinowe! Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pracy z ciastem ucieranym, na muffinki i cakepops'y. 2. Przygotowanie kilku rodzai ciast ucieranych - z różnymi dodatkami (owoce, bakalie, czekolada). 3. Przygotowanie muffinek – przedstawienie techniki pracy z ciastem, doborem składników dodatkowych 4. Przygotowanie kremów do dekoracji oraz barwienie. 5. Przygotowanie cupcake'ów, praca z rękawem cukierniczym, kremy kilkukolorowe. 6. Degustacja 7. Zakończenie: wręczenie certyfikatów, wspólne zdjęcie. Prowadząca: Izabela Komor Termin: 21.05.2016. Godzina: 9:00 Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty” Czas szkolenia: 5-5,5 h Cena:280 zł Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia. Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂 Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa. Jak się zapisać na warsztaty? 1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl) 2. Zapłać przelewem : 31 1160 2202 0000 0002 7049 7259 Gastro Serwis Damian Komor ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B Pogórze, 81-198 Kosakowo TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – MUFFINY 3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem. 4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂 Izabela Komor Izabela Komor Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły! 37 09