- To event minęło.
EKLERY, PARIS BREST I PTYŚ – czyli idealne PATE A CHOUX w wielu odsłonach – ciasto parzone z Michałem Wiśniewskim
5 maja 2023/09:00 - 19:00
800złWydarzenie Nawigacja
Zapraszamy na nowe, niesamowite warsztaty z Michałem Wiśniewskim - cukiernikiem, technologiem, pasjonatem cukiernictwa 🙂 Temat ciasta parzonego to temat ogromu możliwości - i jak zawsze - te możliwości chcemy Wam pokazać, wspólnie przygotować niesamowite desery, które na długo zapadną w pamięci - Waszej, Waszych klientów i domowników. To kurs, który idealnie dopełnia pozostałe - nie ważne czy pieczesz dla siebie, do cukierni czy na słodkie stoły. Nadzienia, kremy i dekoracje z powodzeniem wykorzystasz także przy innych deserach 🙂 Słodko zapraszamy!
Program warsztatów:
1. Ekler z kruszonką/kolos/marakuja/ananas
2. Ptyś czekoladowy/słony karmel/czekolada/soja/
3. Paris Brest pistacjowy/pistacja/ananas-estragon/pekan/
4. Ekler/wanilia/malina/migdał
Prowadzący: Michał Wiśniewski
Swoją przygodę zawodową rozpoczął w 1994 roku w małej cukierni na terenie Gdańska. Obecnie jest technologiem w cukierni Sowa oraz doradcą technologicznym w firmie Pastry Creation oficjalnego przedstawiciela francuskiej firmy PCB Creation.
Przez ponad 18 lat pracował w hotelu Haffner w Sopocie jak cukiernik oraz wieloletni szef.
W pracy liczą się dla niego pasja i możliwość poznawania ludzi, nowych technologii, wymiany doświadczeń oraz satysfakcja konsumentów. W czasie swojej drogi zawodowej odbył kilka szkoleń w Polsce i za granicą. Inspiracje czerpie z cukiernictwa hiszpańskiego i francuskiego. Wzoruje się na fachowcach ze świata, ale ceni także pracę polskich cukierników, kucharzy i piekarzy. Do jego najważniejszych sukcesów należą m. in. Mistrzostwo Polski w przygotowaniu deseru na talerzu w 2015r., mistrzostwo Polski cukierników w 2018r oraz reprezentacja kraju na Coppa del Mondo della Gelateria w 2016r. i 2020r. jako kapitan.
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.