
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, zamszowany i z wydrukiem jadalnym
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »FIT + KETO monoporcje od podstaw + WEGAŃSKIE MAKARONIKI
Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno nie można przegapić! Wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. ciastko czekoladowe z kremem czekoladowym 2. sernik z polewą czekoladową 80% 3 tarta migdałowa z gruszką karmelizowaną 4.trufle z ciecierzycy i suszoną żurawiną 5.jogurt /migdały /karambola 6.…
Dowiedz się więcej »ZROZUMIEĆ BEZĘ – beza od a do z
Dlaczego niektóre przepisy nam wychodzą, a inne nie? Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów! Warsztatowe menu: 1.dakłas ( rolada z pestek dyni /oliwą dyniową /krem biała czekolada ) 2.dakłas ( torciki orzechowe laskowe ) 3 tarta rabarbarowa / verbena / beza włoska 4.mus czekoladowy na bazie bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE OD PODSTAW
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łaczyć smaki? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem Mistrza Cukiernictwa! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. jogurt/ kokos/ malibu 2. gruszka/ lawenda + galaretka z gruszki 3. pekan/ matcha/ biała czekolada/ galaretka malinowa/ polewa matcha 4. orzech laskowy/ karmel/ topinambur na sable orzechowym Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik, wizjoner, twórca. Gość specjalny MasterChefa i Pytania…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI + TORT MAKARONIKOWY
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki i każdy złoży swój torcik makaronikowy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Łącznie zrobimy 300 makaroników! Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, zamszowany i z wydrukiem jadalnym
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »MALOWANIE MASŁEM KAKAOWYM NA TORCIE
Czy każdy potrafi malować? Czy sobie poradzisz? Odpowiedź brzmi: TAK ! A my jesteśmy od tego, aby wszystko pokazać, wyjaśnić i zainspirować! Kurs jest od podstaw, więc dla osób, które NIGDY NIE MIAŁY w dłoni pędzla. Joasia gwarantuje, że każdy wyjdzie z kursu z ogromem wiedzy i inspiracji, ale przede wszystkim - z własnoręcznie namalowaną różą. Przekonacie sie, że odtworzenie tej lub innej grafiki jest bardzo proste 🙂 Mała grupa, przyjacielska atmosfera. Metody przenoszenia grafik na tort. Rodzaje pędzli do…
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA BEAN TO BAR- czyli od ziarna do tabliczki razem z Sopocką Manufakturą Czekolady!
ABSOLUTNIE WYJĄTKOWE WYDARZENIE, które przygotowałam razem z Sopocką Manufakturą Czekolady! Wydarzenie odbędzie się w siedzibie firmy Sopocka Manufaktura Czekolady przy al. Niepodległości 702 w Sopocie. JEDYNE TAKIE WARSZTATY W POLSCE ! Warsztaty są od podstaw, więc dołącz do nas bez żadnych obaw! Wspólnie zrobimy czekoladę od ziarna do tabliczki, a szczegółowe zagadnienia znajdują się poniżej 🙂 Czym jest czekolada bean to bar? Jakie są nuty smakowe w czekoladzie oraz czym B2B różnią się od czekolady przemysłowej? Jak rozpoznać dobrą…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier…
Dowiedz się więcej »CZEKOLADA dla każdego!
Zapraszamy na warsztaty z czekolady, aby choć na chwilę oderwać się od codzienności i zatracić w naszym słodkim świecie z czekoladą! Zapraszamy wszystkich od 14 roku życia 🙂 Każdy zatemperuje czekoladę, zrobi swoją tabliczkę i trufle, które zabierze ze sobą do domu 🙂 A oto program: Czekolada - co to jest temperowanie czekolady, metody temperowania w teorii i praktyce w zależności od rodzaju czekolady. Trufle w kolorowych pudrach i orzechach. Tabliczki czekolady z różnymi dodatkami. Czekolada "na patyku". Prowadząca:…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZA
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – tynkowany, zamszowany i z wydrukiem jadalnym
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »TORT PIĘTROWY OD PODSTAW
Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić? W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach, podkładach Czyli solidna dawka wiedzy, doświadczenia i…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.