
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
MONOPORCJE dla średniozaawansowanych- 2 etap
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje dla średniozaawansowanych to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Warsztaty są dla osób, które zrobiły w swoim życiu już kilka monoporcji lub były na kursie z podstaw monoporcji :)…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier Praliny…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 1.0
Kolejny niezwykły cukiernik w naszych progach! Cukiernictwo wegańskie w niezwykłej odsłonie - wszystko od podstaw w przyjaznej atmosferze 🙂 Kurs jest jednodniowy, ale głodni dalszej wiedzy ZAPRASZAMY NA EDYCJĘ 2.0 🙂 Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! Czym zastąpić masło, jajka i czym żelować? Wszystko od podstaw, aby poukładać wiedzę i zrozumieć wegańskie cukiernictwo 🙂 1. Tartaletki owocowe (ciasto kruche, krem migdałowy, konfitura malinowa, świeże owoce) 2. Brownie czekoladowe (Brownie, cremeux czekoladowe, świeże borówki) 3. Babka cytrusowa …
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, ZAMSZOWANY I Z WYDRUKIEM JADALNYM
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 2.0
Kontynuacja kursu z Patrykiem - wegańskiego cukiernictwa 1.0 to idealna propozycja dla każdego kto chce rozwinąć skrzydła w wegańskim, nieszablonowym cukiernictwie! Słodko zapraszamy 🙂 Smaki deserów: 1. Czarna porzeczka / malina / wanilia mus z czarnej porzeczki / cremeux malinowe/ żelka malinowa / biszkopt waniliowy /ciasto kruche/ polewa 2. Mango / marakuja / kokos mus mango marakuja / cremeux mango / biszkopt kokosowo - kakaowy / chrupka kokosowa / zamsz czekoladowy 3. Ciemna czekolada / Imbir / Pomarańcza Mus z…
Dowiedz się więcej »TORTY PIĘTROWE od podstaw
To idealny kurs przed sezonem komunijno-ślubnym 🙂 Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić? W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach,…
Dowiedz się więcej »FIT + KETO CIASTA
Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno nie warto przegapić! Wszystko od podstaw - czy pieczesz dla siebie czy dla klienta 🙂 Warsztatowe menu: 1. Brownie z kremem 2. Czekoladowy sernik z polewą czekoladową 3. Tarta keto migdałowa 4. Tarta cytrynowa 5.…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE od podstaw – NOWE MENU
Słodkie dzieła sztuki cukierniczej w nowej odsłonie! Spójrzcie na menu! Wszystko od podstaw 🙂 1. Czekolada/wiśnie /amaretto - deser musowy w polewie miiror glaze / lustrzanej 2. Tiramisu - deser na talerzu 3. Sacher /morele/czekolada - 40 x 60 krojone monoporcje w polewie rocher 4. Orzech laskowy/karmel /masło kakaowe - deser musowy w zamszu 5. Ptyś namaleka kokosowa - ciastko parzone 6. Paris Brest orzech laskowy - ciastko parzone Prowadzący: Krzysztof Kopciński Sztuką kulinarną interesował się od najmłodszych…
Dowiedz się więcej »CROISSANTY, ROLLSY czyli francuskie klasyki w nowoczesnym wydaniu!
Na tych warsztatach nie może Cię zabraknąć! Francuskie klasyki w nowoczesnym wydaniu - pokażemy Ci, że nie musisz mieć specjalistycznego sprzętu, aby zachwycić idealnym francuskim ciastem! Nadziewane croissanty, piękne rollsy, obłędne kompozycje smakowe - ten smaki uzależniają, a Twój sukces w domowej kuchni lub cukierni - gwarantowany! Menu: croissant/ waniliowy patissiere/ świeże owoce croissant / palone masło/ mascarpone/ wanilia croissant / słony karmel/ orzech laskowy/ czekolada rolls pistacja/ malina rolls konfitura pomarańczowa/ czekolada Prowadzący: Krzysztof Kopciński Sztuką kulinarną interesował…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI + TORT MAKARONIKOWY
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki, za pomocą zamrażacza złożymy torcik makaronikowy i ozdobimy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Warsztatowe menu: szczegóły 15/01 Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY I ZAMSOZWANY + WYDRUK JADALNY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE MONOPORCJE I CIASTA
Kolejny niezwykły cukiernik w naszych progach! Cukiernictwo wegańskie w niezwykłej odsłonie - wszystko od podstaw w przyjaznej atmosferze 🙂 Kurs jest jednodniowy, ale głodni dalszej wiedzy ZAPRASZAMY NA EDYCJĘ 2.0 🙂 Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! Czym zastąpić masło, jajka i czym żelować? Wszystko od podstaw, aby poukładać wiedzę i zrozumieć wegańskie cukiernictwo 🙂 1. Tartaletki owocowe (ciasto kruche, krem migdałowy, konfitura malinowa, świeże owoce) 2. Brownie czekoladowe (Brownie, cremeux czekoladowe, świeże borówki) 3. Babka cytrusowa 4.…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, ZAMSZOWANY I Z WYDRUKIEM JADALNYM
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.