
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE ŚWIĄTECZNE od podstaw
Zapraszamy na warsztaty z deserów świątecznych, które na pewno uświetnią Waszą ofertę cukierni/ kawiarni, a także propozycji dla najbliższych 🙂 Warsztaty poprowadzi Agnieszka Piątkowska - Mistrzyni Cukiernictwa z kilkuletnim doświadczeniem 🙂 Właścicielka kawiarni i pracowni cukierniczej Blueberry Cake. Niesamowicie sympatyczna, serdeczna osoba z głową pełną pomysłów. Pierwsze kroki stawiała w naszej Akademii jako kursantka (8 lat temu), natomiast tak mocno zakochała się w rzemiośle cukierniczym, że postanowiła porzucić pracę pedagoga w szkole i doszczętnie zakochać się w ciasteczkach! Zdobyła tytuł Mistrza…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 1.0 z Patrykiem Szczepańskim
Kolejny niezwykły cukiernik w naszych progach! Nie możecie tego przegapić! Cukiernictwo wegańskie w niezwykłej odsłonie - wszystko od podstaw w przyjaznej atmosferze 🙂 Kurs jest jednodniowy, ale głodni dalszej wiedzy doczekają się kontynuacji kursu, także warto już teraz przyjść na edycję 1.0! Słodko zapraszamy! Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! 1. Tartaletki owocowe (ciasto kruche, krem migdałowy, konfitura malinowa, świeże owoce) 2. Brownie czekoladowe (Brownie, cremeux czekoladowe, świeże borówki) 3. Babka cytrusowa 4. Babka orzechowa 5. Financier…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Beza dakłas Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier…
Dowiedz się więcej »ŚWIĄTECZNY TORT OD PODSTAW – tynkowany i ZAMSZOWANY
Tort od podstaw - tynkowany oraz w zamszu to propozycja dla osób, które szukają nowych trendów 🙂 nowy smak i dekoracja - specjalnie na święta 🙂 zdjęcie jest podgladowe, z poprzedniej, klasyznej, nie-świątecznej edycji 🙂 Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzeniem wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, ZAMSZOWANY I Z WYDRUKIEM JADALNYM
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE dla średniozaawansowanych- 2 etap
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje dla średniozaawansowanych to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Warsztaty są dla osób, które zrobiły w swoim życiu już kilka monoporcji lub były na kursie z podstaw monoporcji :)…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier Praliny…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 1.0
Kolejny niezwykły cukiernik w naszych progach! Cukiernictwo wegańskie w niezwykłej odsłonie - wszystko od podstaw w przyjaznej atmosferze 🙂 Kurs jest jednodniowy, ale głodni dalszej wiedzy ZAPRASZAMY NA EDYCJĘ 2.0 🙂 Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! Czym zastąpić masło, jajka i czym żelować? Wszystko od podstaw, aby poukładać wiedzę i zrozumieć wegańskie cukiernictwo 🙂 1. Tartaletki owocowe (ciasto kruche, krem migdałowy, konfitura malinowa, świeże owoce) 2. Brownie czekoladowe (Brownie, cremeux czekoladowe, świeże borówki) 3. Babka cytrusowa …
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Receptury, na których pracujemy podczas warsztatów na pewno będziecie odtwarzać podczas różnych okazji, zleceń…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, ZAMSZOWANY I Z WYDRUKIEM JADALNYM
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 2.0
Kontynuacja kursu z Patrykiem - wegańskiego cukiernictwa 1.0 to idealna propozycja dla każdego kto chce rozwinąć skrzydła w wegańskim, nieszablonowym cukiernictwie! Słodko zapraszamy 🙂 Smaki deserów: 1. Czarna porzeczka / malina / wanilia mus z czarnej porzeczki / cremeux malinowe/ żelka malinowa / biszkopt waniliowy /ciasto kruche/ polewa 2. Mango / marakuja / kokos mus mango marakuja / cremeux mango / biszkopt kokosowo - kakaowy / chrupka kokosowa / zamsz czekoladowy 3. Ciemna czekolada / Imbir / Pomarańcza Mus z…
Dowiedz się więcej »TORTY PIĘTROWE od podstaw
To idealny kurs przed sezonem komunijno-ślubnym 🙂 Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić? W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach,…
Dowiedz się więcej »FIT + KETO CIASTA
Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno nie warto przegapić! Wszystko od podstaw - czy pieczesz dla siebie czy dla klienta 🙂 Warsztatowe menu: 1. Brownie z kremem 2. Czekoladowy sernik z polewą czekoladową 3. Tarta keto migdałowa 4. Tarta cytrynowa 5.…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.