
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
MONOPORCJE FOREMKOWE
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw 🙂 Zdjęcia są podglądowe, aby pokazać technikę kursu i pochodzą z kursu z Kasią…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Warsztatowe menu: brownie w polewie czekoladowej z kremem zabajone i dekoracją z…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE RZEMIEŚLNICZE
Zapraszamy na całkiem nowy wymiar ciastek - monoporcji w rzemieślniczym wydaniu! Warsztaty poprowadzi przesympatyczna Magdalena Adamska, która w 2022 roku zdobyła Mistrzostwo Polski w deserze wraz z Kamilem Szulcem 🙂 Kurs jest od podstaw i kierowany jest dla wszystkich - osób, które pieką dla swoich bliskich oraz kawiarni i pracowni cukierniczych - jesteśmy pewne, że Wasza oferta wzbogaci się o nowe smaki i propozycje. Magda wprowadzi nas w magiczny świat monoporcji rzemieślniczych, które na pewno wyróżnią Waszą ofertę - także…
Dowiedz się więcej »TRADYCYJNE ŚWIĄTECZNE WYPIEKI
Zapraszamy na warsztaty, które pojawią się u nas przed świętami Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy 🙂 Jak upiec roladę makową czy szarlotkę? Czym byłyby święta bez makowca (na dwa sposoby - rolady i makowca na biszkopcie) czy piernika? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych i świąt! Na warsztatach przygotujemy: szarlotkę na półkruchym cieście sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z solonym karmelem makowiec na biszkopcie roladę makową keks…
Dowiedz się więcej »PANETTONE, CIASTO DROŻDZOWE I MAZURKI
Słodko zapraszamy na warsztaty z ciasta drożdżowego oraz mazurków! Długo wyczekiwany <3 Mamy nadzieję, że nasze propozycje zagoszczą u Was na zawsze 🙂 Porozmawiamy o wszystkich aspektach, procesach, mąkach, nadzieniach i inspiracjach. Dodatkowo każdy uczestnik otrzyma zakwas na babkę do domu! Warsztatowe menu: Prawdzwiwa Pannettone ! czyli babka drożdzowa na zakwasie Maślane bułeczki Orzechowe ślimaki Cynamonowy warkocz Foccacia z szafranem i pesto Mazurki w 3 odsłonach Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE FOREMKOWE
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw 🙂 Zdjęcia są podglądowe, aby pokazać technikę kursu i pochodzą z kursu z Kasią…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY 1.0
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz…
Dowiedz się więcej »KAUKAZ NA TALERZU- warsztaty kulinarne
Zapraszamy na gościnne warsztaty z gotowania! Zgadza się! z gotowania! I to jakiego 🙂 Kuchnia kaukazka, czyli ormiańska i gruzińska pod przewodnictwem finalistki 2. edycji MasterChefa - ormianki Diany Jajkowskiej to na pewno niezwykła okazja do ugotowania niezwykłego, niedzielnego obiadu w naszych progach! Obiecujemy, że będzie przepysznie i barwnie, a przepisy z łatwością odtworzycie w swoich kuchniach 🙂 Na koniec warsztatów przewidujemy wspólną ucztę, a to co zostanie zabierzecie ze sobą 🙂 A menu na niedzielę wygląda następująco: :)…
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad…
Dowiedz się więcej »PANETTONE, CIASTO DROŻDZOWE I MAZURKI
Słodko zapraszamy na warsztaty z ciasta drożdżowego oraz mazurków! Długo wyczekiwany <3 Mamy nadzieję, że nasze propozycje zagoszczą u Was na zawsze 🙂 Porozmawiamy o wszystkich aspektach, procesach, mąkach, nadzieniach i inspiracjach. Dodatkowo każdy uczestnik otrzyma zakwas na babkę do domu! Warsztatowe menu: Prawdzwiwa Pannettone ! czyli babka drożdzowa na zakwasie Maślane bułeczki Orzechowe ślimaki Cynamonowy warkocz Foccacia z szafranem i pesto Mazurki w 3 odsłonach Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE FOREMKOWE
Zapraszamy na warsztaty, które są w czołówce must-have we współczesnym, nowoczesnym cukiernictwie 🙂 Monoporcje foremkowe, to piękne i pyszne ciasteczka, w których wykorzystujemy połączenie tradycji i nowoczesności. Warte swojego grzechu. Idealne na domowe przyjęcie czy ofertę kawiarni i słodkiego stołu. Oleksandr - dla przyjaciół Sasza - z wielkim entuzjazmem wytłumaczy Wam i pokaże jakie są tajemnice tych słodkich dzieł sztuki. Zapraszamy! Kurs jest od podstaw 🙂 Program warsztatów: 1. Monoporcja biszkopt waniliowy/ diplomat pistacja/ truskawka i mięta/ żelka malina/…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY 1.0
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy…
Dowiedz się więcej »SŁODKI STÓŁ
Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂 Porozmawiamy o różnych stylach i inspiracjach. Warsztatowe menu: brownie w polewie czekoladowej z kremem zabajone i dekoracją z…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY 1.0
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy…
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Na te i wiele innych pytań z wielką radością odpowie…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.