Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

październik 2021

Wegańskie torty i ciasta

18 października 2021/14:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

  Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujemy: 1.Waniliowo-malinowy tort z żelką malinową 2. Waniliowo-kakowy tort z karemelem bananowym, kremem orzechowym i budyniem 3.Pistacjowo-waniliowy tort z kremem truskawkowym i żelką…

Dowiedz się więcej »

Tradycyjne świąteczne wypieki

23 października 2021/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową,  szarlotkę czy sernik? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świętach!                 Na warsztatach przygotujemy m.in.: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z mąką brownie bez mąki 🙂 z kremem cynamonowym i sosem żurawinowym makowiec na biszkopcie roladę makową keks piernik dojrzewający wilgotny i szybki piernik przekładany kremem waniliowym cupcakesy z…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje – smaki i dekoracje W WERSJI ŚWIĄTECZNEJ

24 października 2021/09:00 - 20:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂  Wszystko zabieracie ze sobą do domu  Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love – tort tynkowany – EDYCJA ŚWIĄTECZNA

25 października 2021/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu,  nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy i żelki, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy. NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.   Jest to edycja świąteczna kursu, która…

Dowiedz się więcej »

Tarty i serniki

30 października 2021/09:30 - 17:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…

Dowiedz się więcej »

Świąteczne dekorowanie pierniczków lukrem królewskim od A do Z

31 października 2021/10:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia w temacie świąt oraz zimy. Przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi kilka ciastek o różnym stopniu trudności i obiecujemy, że każdy sobie poradzi! 🙂 Będziecie pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Wami odkryte 🙂 Poznacie techniki, które dadzą Wam możliwości zdobienia ciastek na różne…

Dowiedz się więcej »
listopad 2021

Drip cake love – tort tynkowany

1 listopada 2021/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu,  nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy i żelki, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy. NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.            Przebieg warsztatów: 1. Przedstawienie technik…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje – smaki i dekoracje w wersji świątecznej

7 listopada 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂  Wszystko zabieracie ze sobą do domu  Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja…

Dowiedz się więcej »

Bezy, ciasto parzone i makaroniki

8 listopada 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaertką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z krusoznką i nadzieniem z marakuji, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, makaroniki na…

Dowiedz się więcej »

Wegańskie torty i ciasta

13 listopada 2021/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

  Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujemy: 1.Waniliowo-malinowy tort z żelką malinową 2. Waniliowo-kakowy tort z karemelem bananowym, kremem orzechowym i budyniem 3.Pistacjowo-waniliowy tort z kremem truskawkowym i żelką…

Dowiedz się więcej »

Wegańskie desery w wersji fit i klasycznej

14 listopada 2021/09:30 - 19:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
900zł

Nareszcie są! Wegańskie desery w wersji fit oraz klasycznej, czyli po prostu wegańskie 😉 Co tu dużo pisać, co tu dużo mówić - zdjęcia mówią same za siebie. Wszystko zabieracie do domu.  Jedyny termin w tym roku, kolejne edycje po 1.01.2022.        Program słodkości wegańskich: Tartaletka czekoladowo-orzechowa z frużeliną z czarnej porzeczki Tartaletka pistacjowo-malinowa Pavlova z kremem mango-marakuja Cakeiscles słony karmel Wegańskie masło <3 <3  Program słodkości wegańskich w wersji fit: Fit tartaletka cytrynowa z bazyliowym kremem Fit…

Dowiedz się więcej »

Tradycyjne świąteczne ciasta

15 listopada 2021/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową,  szarlotkę czy sernik? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świętach!                 Na warsztatach przygotujemy m.in.: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z mąką brownie bez mąki 🙂 z kremem cynamonowym i sosem żurawinowym makowiec na biszkopcie roladę makową keks piernik dojrzewający wilgotny i szybki piernik przekładany kremem waniliowym cupcakesy z…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje – smaki i dekoracje w wersji świątecznej

20 listopada 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂  Wszystko zabieracie ze sobą do domu  Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja…

Dowiedz się więcej »

Piętrowy tort musowy z makaronikami i kwiatem z czekolady

21 listopada 2021/08:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1200zł

    Tym razem zapraszamy na słodkie spotkanie z weselnym/ piętrowym/ okazjonalnym tortem nowoczesnym 🙂 Każdy z uczestników wykona od podstaw swój własny tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach i dekoracją - kwiat  z czekolady, makaroniki oraz czekoladowe kulki. Tak jak zawsze - każdy zabierze swój tort  do domu 🙂  Kurs jest poziomem podstawowym 🙂  Warsztaty odbędą się w małej, maksymalnie 6-osobowej grupie. Przebieg warsztatów: Wstęp, know - how musowych tortów piętrowych. Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów…

Dowiedz się więcej »

Torty nowoczesne – edycja świąteczna

22 listopada 2021/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.     Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.