
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
Wegańskie torty i ciasta
Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujemy: 1.Waniliowo-malinowy tort z żelką malinową 2. Waniliowo-kakowy tort z karemelem bananowym, kremem orzechowym i budyniem 3.Pistacjowo-waniliowy tort z kremem truskawkowym i żelką…
Dowiedz się więcej »Tradycyjne świąteczne wypieki
Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową, szarlotkę czy sernik? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świętach! Na warsztatach przygotujemy m.in.: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z mąką brownie bez mąki 🙂 z kremem cynamonowym i sosem żurawinowym makowiec na biszkopcie roladę makową keks piernik dojrzewający wilgotny i szybki piernik przekładany kremem waniliowym cupcakesy z…
Dowiedz się więcej »Monoporcje – smaki i dekoracje W WERSJI ŚWIĄTECZNEJ
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂 Wszystko zabieracie ze sobą do domu Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja…
Dowiedz się więcej »Drip cake love – tort tynkowany – EDYCJA ŚWIĄTECZNA
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu, nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy i żelki, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy. NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Jest to edycja świąteczna kursu, która…
Dowiedz się więcej »Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…
Dowiedz się więcej »Świąteczne dekorowanie pierniczków lukrem królewskim od A do Z
Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia w temacie świąt oraz zimy. Przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi kilka ciastek o różnym stopniu trudności i obiecujemy, że każdy sobie poradzi! 🙂 Będziecie pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Wami odkryte 🙂 Poznacie techniki, które dadzą Wam możliwości zdobienia ciastek na różne…
Dowiedz się więcej »Drip cake love – tort tynkowany
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu, nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy i żelki, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy. NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów: 1. Przedstawienie technik…
Dowiedz się więcej »Monoporcje – smaki i dekoracje w wersji świątecznej
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂 Wszystko zabieracie ze sobą do domu Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja…
Dowiedz się więcej »Bezy, ciasto parzone i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaertką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z krusoznką i nadzieniem z marakuji, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, makaroniki na…
Dowiedz się więcej »Wegańskie torty i ciasta
Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujemy: 1.Waniliowo-malinowy tort z żelką malinową 2. Waniliowo-kakowy tort z karemelem bananowym, kremem orzechowym i budyniem 3.Pistacjowo-waniliowy tort z kremem truskawkowym i żelką…
Dowiedz się więcej »Wegańskie desery w wersji fit i klasycznej
Nareszcie są! Wegańskie desery w wersji fit oraz klasycznej, czyli po prostu wegańskie 😉 Co tu dużo pisać, co tu dużo mówić - zdjęcia mówią same za siebie. Wszystko zabieracie do domu. Jedyny termin w tym roku, kolejne edycje po 1.01.2022. Program słodkości wegańskich: Tartaletka czekoladowo-orzechowa z frużeliną z czarnej porzeczki Tartaletka pistacjowo-malinowa Pavlova z kremem mango-marakuja Cakeiscles słony karmel Wegańskie masło <3 <3 Program słodkości wegańskich w wersji fit: Fit tartaletka cytrynowa z bazyliowym kremem Fit…
Dowiedz się więcej »Tradycyjne świąteczne ciasta
Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową, szarlotkę czy sernik? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy świętach! Na warsztatach przygotujemy m.in.: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z mąką brownie bez mąki 🙂 z kremem cynamonowym i sosem żurawinowym makowiec na biszkopcie roladę makową keks piernik dojrzewający wilgotny i szybki piernik przekładany kremem waniliowym cupcakesy z…
Dowiedz się więcej »Monoporcje – smaki i dekoracje w wersji świątecznej
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂 Wszystko zabieracie ze sobą do domu Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja…
Dowiedz się więcej »Piętrowy tort musowy z makaronikami i kwiatem z czekolady
Tym razem zapraszamy na słodkie spotkanie z weselnym/ piętrowym/ okazjonalnym tortem nowoczesnym 🙂 Każdy z uczestników wykona od podstaw swój własny tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach i dekoracją - kwiat z czekolady, makaroniki oraz czekoladowe kulki. Tak jak zawsze - każdy zabierze swój tort do domu 🙂 Kurs jest poziomem podstawowym 🙂 Warsztaty odbędą się w małej, maksymalnie 6-osobowej grupie. Przebieg warsztatów: Wstęp, know - how musowych tortów piętrowych. Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów…
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne – edycja świąteczna
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.