
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
Tort tynkowany – drip cake love
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg…
Dowiedz się więcej »Torty weselne – składanie, dekorowanie, know-how
Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy! Praca w grupie 4- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3 To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu. …
Dowiedz się więcej »Wegańskie torty i ciasta
Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. …
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem…
Dowiedz się więcej »Tort w stylu angielskim (z masą cukrową) + figurka
Zapraszamy na warsztaty ze zdobienia tradycyjnego tortu w stylu angielskim czyli z masą cukrową 🙂 Poznacie wszystkie zasady dekorowania tortu masą cukrową oraz obkładania na 2 sposoby. Poznacie także podstawy malowania na torcie, zrobicie kwiat z papieru jadalnego i podstawową figurkę króliczka. Wdzięczna dekoracja pozwoli Wam na poznanie uniwersalnych i nowoczesnych technik zdobienia tortu na różne okazje. Kurs jest warsztatem z dekorowania, pracujecie na upieczonych i złożonych przez nas prawdziwych tortach. Jeśli chcesz się nauczyć piec, przekładać, przygotowywać kremy i…
Dowiedz się więcej »Piętrowy tort musowy z polewą mirror glaze i piwonią z czekolady
Tym razem zapraszamy na słodkie spotkanie z weselnym/ piętrowym/ okazjonalnym tortem nowoczesnym 🙂 Każdy z uczestników wykona od podstaw swój własny tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach i dekoracją - kwiat z czekolady, makaroniki oraz czekoladowe kulki. Tak jak zawsze - każdy zabierze swój tort do domu 🙂 Kurs jest poziomem podstawowym 🙂 Warsztaty odbędą się w małej, maksymalnie 6-osobowej grupie. Przebieg warsztatów: Wstęp, know - how musowych tortów piętrowych. Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów…
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. Warsztatowe menu: Monoporcje: truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Praliny: earl grey malinowo-czekoladowe karmelowe…
Dowiedz się więcej »Wypieki
Zapraszamy wszystkich na nowe szkolenie Wypieki 2021, które poprowadzi dla Was Kamil Szulc. Na szkoleniu poznacie oraz nauczycie się jak przygotować klasyczne wypieki z nowoczesnym twistem. Francuskie klasyki i nie tylko, ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, sprawdźcie koniecznie pełen program! Atmosfera bez nadęcia, za to z pełną zajawką! Program szkolenia: Financiere orzech laskowy / palone masło/ karmel Magdalenka / cytryna / mak Brownie/ cookies / orzech ziemny Baba / marakuja / maliny Kouglof / czekolada/ pomarańcza Brioche tropezienne / kwiat…
Dowiedz się więcej »Bezy, ciasto parzone i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaertką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z krusoznką i nadzieniem z marakuji, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, makaroniki na…
Dowiedz się więcej »Drip cake love – tort tynkowany
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów: 1.…
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem…
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. Warsztatowe menu: Monoporcje: truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Praliny: earl grey malinowo-czekoladowe karmelowe…
Dowiedz się więcej »DRIP CAKE LOVE – TORT TYNKOWANY
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów: 1.…
Dowiedz się więcej »Słodki stół w stylu glamour (z nowoczesnymi deserami)
Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂 Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie eleganckie desery z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! KURS PODZIELONY JEST NA 2 DNI : 6.06.2021 - niedziela- w godz 9-19 skupiamy się na pieczeniu, przygotowywaniu deserów 7.06.2021…
Dowiedz się więcej »Wegańskie torty i ciasta
Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć wegańskie ciasta i torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Na warsztatach przygotujemy: 1.Waniliowo-malinowy tort z żelką malinową 2. Waniliowo-kakowy tort z karemelem bananowym, kremem orzechowym i budyniem 3.Pistacjowo-waniliowy tort z kremem truskawkowym i…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.