
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych i idealnych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie…
Dowiedz się więcej »Słodki stół -przygotowanie słodkości, aranżacja, know-how
Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu i know-how 🙂 Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 10 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej…
Dowiedz się więcej »Figurki z masy cukrowej dla początkujących
Podczas warsztatów każdy uczestnik wykona samodzielnie dwie figurki z masy cukrowej widoczne na zdjęciach. Poznacie masy cukrowe odpowiednie do modelowania figurek, barwniki do pudrowania i narzędzia niezbędne do pracy 🙂 Pokażemy Wam jak zastosować atrapy do aranżacji dodatkowych dekoracji. Omówimy proporcję każdej z figurek i kolejność wykonywanych elementów. Szkolenie zaczniemy od wykładu, następnie wykonamy figurkę misia. Taka dekoracja jest bardzo uniwersalna i pojawia się w prawie każdym projekcie dziecięcym, tym bardziej warto zadbać tu o proporcję i estetykę. Misia umieścimy…
Dowiedz się więcej »Malowanie pędzlem na masie cukrowej + podstawy pracy z isomaltem
Zapraszamy na dekoratorskie warsztaty cukiernicze na których nauczycie się malować portret na masie cukrowej oraz poznacie tajemnice i podstawy isomaltu oraz wykonacie kilka podstawowych dekoracji z jego użyciem. Podczas warsztatów każdy uczestnik nauczy się obkładać panelowo wysoki tort. Pozna podstawowe zasady i techniki pracy z pędzlem, malowania na torcie i samodzielnie namalujecie portet. Omówione zostaną zasady malowania, mieszania barwników i nakładania ich na masę cukrową. ZE WZGLĘDU NA PIERWSZĄ EDYCJĘ WARSZTATÓW Z TEGO TEMATU - KURS JEST TAŃSZY O 100…
Dowiedz się więcej »Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik…
Dowiedz się więcej »Fit słodkości, torty, ciasta
Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć fit słodkości nie zapominając o smaku. Będzie pysznie, zdrowo i niekalorycznie! Każdy kocha słodycze ale nie każdy może sobie na nie bezkarnie pozwolić. Na warsztatach pokażemy Wam, że legalne słodkości istnieją!! Do tego wszystkiego nasze receptury są proste w wykonaniu, bogate w składniki odżywcze oraz o niskim indeksie glikemicznym 🙂 Poznacie zdrowe zamienniki cukru, rodzaje mąk bezglutenowych i domowe mleko roślinne. Nauczymy Was modyfikować te przepisy, abyście mogli upichcić coś dla wegan czy osób…
Dowiedz się więcej »Drip cake love
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…
Dowiedz się więcej »2-piętrowy tort z masą cukrową
Podczas warsztatów każdy uczestnik upiecze własny TORT PIĘTROWY, nauczy się go nasączać, przygotowywać kremy oraz łączyć smaki. Następnie każdy z Was złoży i udekoruje swój własny tort 2-piętrowy w stylu angielskim wraz z kwiatami, koronką, płatkami kwiatów w stylu ombre 🙂 Wykonana praca jest pracą na atrapie (I piętro) oraz prawdziwym torcie (II piętro) 🙂 Pozwoli to udoskonalić pracę z masą cukrową, praca na atrapie jest trudniejsza. Jest to poziom podstawowy. Kierowany do osób, które nie pracowały z masą cukrową lub…
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem…
Dowiedz się więcej »Dekorowanie lukrem królewskim “Karuzela” od A do Z- kurs podstawowy
Każdy uczestnik kursu wykona samodzielnie karuzelę i oczywiście zabierze ze sobą do domu 🙂 Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia. Kurs jest poziomem podstawowym, co oznacza, że jest kierowany do osób, które nie pracowały z lukrem królewskim lub dopiero zaczynają z nim przygodę, lub chcą rozwinąć swoje umiejętności! Na warsztatach przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi każdy element karuzeli o…
Dowiedz się więcej »Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik…
Dowiedz się więcej »Dekorowanie lukrem królewskim “Karuzela” od A do Z – kurs podstawowy
Każdy uczestnik kursu wykona samodzielnie karuzelę i oczywiście zabierze ze sobą do domu 🙂 Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia. Kurs jest poziomem podstawowym, co oznacza, że jest kierowany do osób, które nie pracowały z lukrem królewskim lub dopiero zaczynają z nim przygodę, lub chcą rozwinąć swoje umiejętności! Na warsztatach przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi każdy element karuzeli o…
Dowiedz się więcej »Bezy, eklery i makaroniki
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Słodki stół w stylu glamour – aranżacja, przygotowanie wszystkich słodkości
Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂 Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 9 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej polewie, duża…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.