Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

styczeń 2020

Fit słodkości, torty, ciasta

26 stycznia 2020/10:00 - 15:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
400zł

Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć fit słodkości nie zapominając o smaku. Będzie pysznie, zdrowo i niekalorycznie! Każdy kocha słodycze ale nie każdy może sobie na nie bezkarnie pozwolić. Na warsztatach pokażemy Wam, że legalne słodkości istnieją!! Do tego wszystkiego nasze receptury są proste w wykonaniu, bogate w składniki odżywcze oraz o niskim indeksie glikemicznym 🙂 Poznacie zdrowe zamienniki cukru, rodzaje mąk bezglutenowych i domowe mleko roślinne. Nauczymy Was modyfikować te przepisy, abyście mogli upichcić coś dla wegan czy osób…

Dowiedz się więcej »
luty 2020

Drip cake love

1 lutego 2020/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
400zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…

Dowiedz się więcej »

2-piętrowy tort z masą cukrową

2 lutego 2020/10:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

Podczas warsztatów każdy uczestnik upiecze własny TORT PIĘTROWY, nauczy się go nasączać, przygotowywać kremy oraz łączyć smaki. Następnie każdy z Was złoży i udekoruje swój własny tort 2-piętrowy w stylu angielskim wraz z kwiatami, koronką, płatkami kwiatów w stylu ombre 🙂 Wykonana praca jest pracą na atrapie (I piętro)  oraz prawdziwym torcie (II piętro) 🙂 Pozwoli to udoskonalić pracę z masą cukrową, praca na atrapie jest trudniejsza. Jest to poziom podstawowy. Kierowany do osób, które nie pracowały z masą cukrową lub…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje i czekolada

8 lutego 2020/09:00 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…

Dowiedz się więcej »

Torty nowoczesne

9 lutego 2020/09:00 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.   Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem…

Dowiedz się więcej »

Dekorowanie lukrem królewskim “Karuzela” od A do Z- kurs podstawowy

16 lutego 2020/09:00 - 19:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

 Każdy uczestnik kursu wykona samodzielnie karuzelę i oczywiście zabierze ze sobą do domu 🙂 Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia.  Kurs jest poziomem podstawowym, co oznacza, że jest kierowany do osób, które nie pracowały z lukrem królewskim lub dopiero zaczynają z nim przygodę, lub chcą rozwinąć swoje umiejętności! Na warsztatach przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi każdy element karuzeli  o…

Dowiedz się więcej »

Tarty i serniki

16 lutego 2020/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
400zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik…

Dowiedz się więcej »

Dekorowanie lukrem królewskim “Karuzela” od A do Z – kurs podstawowy

23 lutego 2020/09:00 - 19:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

 Każdy uczestnik kursu wykona samodzielnie karuzelę i oczywiście zabierze ze sobą do domu 🙂 Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia.  Kurs jest poziomem podstawowym, co oznacza, że jest kierowany do osób, które nie pracowały z lukrem królewskim lub dopiero zaczynają z nim przygodę, lub chcą rozwinąć swoje umiejętności! Na warsztatach przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi każdy element karuzeli  o…

Dowiedz się więcej »

Bezy, eklery i makaroniki

29 lutego 2020/09:00 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym  i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!   Przebieg…

Dowiedz się więcej »
marzec 2020

Słodki stół w stylu glamour – aranżacja, przygotowanie wszystkich słodkości

1 marca 2020/08:30 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1000zł

Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂  Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 9 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej polewie, duża…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love

7 marca 2020/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
400zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love

8 marca 2020/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
400zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…

Dowiedz się więcej »

Słodki stół dla każdego!

14 marca 2020/09:00 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
650zł

Zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu dla każdego <3  Jeśli nie masz  doświadczenia w pieczeniu, zdobieniu czy doborze stylizacji - nic się nie martw, wszystko pokażemy, wytłumaczymy i co najlepsze - upieczemy razem! Chcesz przygotować boskie przyjęcie, którego główną atrakcją będzie właśnie słodki stół? Roczek dziecka, przyjęcie w ogrodzie, Komunia, urodziny... okazji można wyliczać bez końca! A może chcesz poszerzyć ofertę słodkiego bufetu? Zapraszamy na całkiem nowe, przesłodkie warsztaty ze słodkiego stołu, na którym skupimy się na ciastach ucieranych, babkach,…

Dowiedz się więcej »

Tarty i serniki

15 marca 2020/10:00 - 16:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
400zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje i czekolada

21 marca 2020/09:00 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.