
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
Monoporcje i czekolada
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem polew…
Dowiedz się więcej »Tarty i serniki
Warsztaty z przygotowywania pysznych i tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych i idealnych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie…
Dowiedz się więcej »Figurki z masy cukrowej dla początujacych
Podczas warsztatów każdy uczestnik wykona samodzielnie dwie figurki z masy cukrowej widoczne na zdjęciach. Poznacie masy cukrowe odpowiednie do modelowania figurek, barwniki do pudrowania i narzędzia niezbędne do pracy 🙂 Pokażemy Wam jak zastosować atrapy do aranżacji dodatkowych dekoracji. Omówimy proporcję każdej z figurek i kolejność wykonywanych elementów. Szkolenie zaczniemy od wykładu, następnie wykonamy figurkę misia. Taka dekoracja jest bardzo uniwersalna i pojawia się w prawie każdym projekcie dziecięcym, tym bardziej warto zadbać tu o proporcję i estetykę. Misia…
Dowiedz się więcej »Drip cake love
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…
Dowiedz się więcej »Tort w stylu angielskim
Podczas warsztatów każdy uczestnik upiecze własny TORT PIĘTROWY, nauczy się go nasączać, przygotowywać kremy oraz łączyć smaki. Następnie każdy z Was złoży i udekoruje swój własny tort 2-piętrowy w stylu angielskim wraz z kwiatami, koronką, płatkami kwiatów w stylu ombre 🙂 Jest to poziom podstawowy. Kierowany do osób, które nie pracowały z masą cukrową lub chcą poznać nowe techniki dekoracyjne. NA NASZYCH WARSZTATACH UŻYWAMY TYLKO NATURALNYCH PRODUKTÓW. Przebieg warsztatów: Część I : Podczas tej części nauczycie się wypiekać idealny biszkopt, przygotowywać nasączenia,…
Dowiedz się więcej »Bezy, eklery i makaroniki – świąteczna edycja
Jak upiec piękne i pyszne makaroniki? Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym i świątecznym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!…
Dowiedz się więcej »Słodki stół – przygotowanie słodkości, aranżacja, know-how
Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu i know-how 🙂 Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 10 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej…
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem polew…
Dowiedz się więcej »Torty nowoczesne
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów. Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem polew…
Dowiedz się więcej »Świąteczne dekorowanie ciastek od A do Z
Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia w temacie świąt oraz zimy. Przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi 5 ciastek o różnym stopniu trudności i obiecujemy, że każdy sobie poradzi! 🙂 Będziecie pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Wami odkryte 🙂 Poznacie techniki, które dadzą Wam możliwości zdobienia ciastek na…
Dowiedz się więcej »Drip cake love – świąteczna edycja
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg…
Dowiedz się więcej »Drip cake love – świąteczna edycja
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…
Dowiedz się więcej »Drip cake love – świąteczna edycja
Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…
Dowiedz się więcej »Monoporcje i czekolada – świąteczna edycja
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.