Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

październik 2019

Monoporcje i czekolada

26 października 2019/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
550zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…

Dowiedz się więcej »

Torty nowoczesne

27 października 2019/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
550zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.  Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem polew…

Dowiedz się więcej »
listopad 2019

Tarty i serniki

2 listopada 2019/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
350zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i tart i serników. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych i idealnych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie…

Dowiedz się więcej »

Figurki z masy cukrowej dla początujacych

3 listopada 2019/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
450zł

Podczas warsztatów każdy uczestnik wykona samodzielnie dwie figurki z masy cukrowej widoczne na zdjęciach. Poznacie masy cukrowe odpowiednie do modelowania figurek, barwniki do pudrowania i narzędzia niezbędne do pracy 🙂 Pokażemy Wam jak zastosować atrapy do aranżacji dodatkowych dekoracji. Omówimy proporcję każdej z figurek i kolejność wykonywanych elementów.   Szkolenie zaczniemy od wykładu, następnie wykonamy figurkę misia. Taka dekoracja jest bardzo uniwersalna i pojawia się w prawie każdym projekcie dziecięcym, tym bardziej warto zadbać tu o proporcję i estetykę. Misia…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love

9 listopada 2019/09:30 - 15:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
350zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…

Dowiedz się więcej »

Tort w stylu angielskim

10 listopada 2019/09:00 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
450zł

Podczas warsztatów każdy uczestnik upiecze własny TORT PIĘTROWY, nauczy się go nasączać, przygotowywać kremy oraz łączyć smaki. Następnie każdy z Was złoży i udekoruje swój własny tort 2-piętrowy w stylu angielskim wraz z kwiatami, koronką, płatkami kwiatów w stylu ombre 🙂 Jest to poziom podstawowy. Kierowany do osób, które nie pracowały z masą cukrową lub chcą poznać nowe techniki dekoracyjne. NA NASZYCH WARSZTATACH UŻYWAMY TYLKO NATURALNYCH PRODUKTÓW. Przebieg warsztatów: Część I : Podczas tej części nauczycie się wypiekać idealny biszkopt, przygotowywać nasączenia,…

Dowiedz się więcej »

Bezy, eklery i makaroniki – świąteczna edycja

16 listopada 2019/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
550zł

Jak upiec piękne i pyszne makaroniki? Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym i  świątecznym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym  i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!…

Dowiedz się więcej »

Słodki stół – przygotowanie słodkości, aranżacja, know-how

17 listopada 2019/08:30 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
900zł

Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu i know-how 🙂  Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 10 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej…

Dowiedz się więcej »

Torty nowoczesne

23 listopada 2019/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
550zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji. Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem polew…

Dowiedz się więcej »

Torty nowoczesne

24 listopada 2019/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
550zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.  Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem polew…

Dowiedz się więcej »
grudzień 2019

Świąteczne dekorowanie ciastek od A do Z

1 grudnia 2019/10:00 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
450zł

Podczas warsztatów nauczycie się piec perfekcyjne pierniki oraz poznacie tajemnice i techniki ich zdobienia w temacie świąt oraz zimy. Przygotujecie lukier królewski, poznacie jego właściwości oraz konsystencje przydatne w różnych etapach zdobienia. Każdy z uczestników kursu ozdobi 5 ciastek o różnym stopniu trudności i obiecujemy, że każdy sobie poradzi! 🙂 Będziecie pracować z rękawem cukierniczym i innymi narzędziami. Wszelkie tajemnice dotyczące techniki i narzędzia do zdobienia będą przed Wami odkryte 🙂 Poznacie techniki, które dadzą Wam możliwości zdobienia ciastek na…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love – świąteczna edycja

7 grudnia 2019/09:00 - 15:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
350zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.   Przebieg…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love – świąteczna edycja

8 grudnia 2019/08:00 - 14:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
350zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love – świąteczna edycja

8 grudnia 2019/15:30 - 21:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
350zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH. Przebieg warsztatów:…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje i czekolada – świąteczna edycja

9 grudnia 2019/09:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
550zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.