- To event minęło.
MONOPORCJE
czerwiec 18/09:00 - 18:00
850złWydarzenie Nawigacja
Monoporcje z Rafałem Gajownikiem to eksplozja smaków, struktur i dekoracji! Czym jest żelka, a czym compote? Jakie są różnice miedzy kremem angielskim a namelaką? Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać, jak się wyróżnić na rynku? O tym wszystkim porozmawiamy, ale przede wszystkim zrobimy cudowne, nowoczesne desery!
Zapraszamy, kurs od podstaw 🙂
Menu warsztatowe:
Prowadzący: Rafał Gajownik
"Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo w połączeniu z tradycją.
Lubię łączyć tradycyjne desery, ciasta z nowymi technikami i ciekawymi połączeniami smakowymi,
często z wykorzystaniem warzyw. Moja przygoda i jednocześnie zawodowa kariera zaczęła się
przeszło 19 lat temu w warszawskich hotelach sieciowych w których łącznie przepracowałem 10 lat i
w których to, miałem okazję uczyć się sztuki cukierniczej od podstaw. Przez 6 lat byłem szefem
cukierni w restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich, gdzie odpowiadałem za słodką stronę
restauracji. Byłem również przez dwa lata szefem cukierni w restauracji Epoka w hotelu Raffles
Europejski. Swoje desery miałem również okazje przygotowywać na szczyt NATO da 18 prezydentów
w tym Baracka Obamy oraz 21 premierów. Jestem również współautorem książki pt. ,,Wykwintne
Desery Polskie’’ wydanej pod patronatem byłej Pani prezydentowej Anny Komorowskiej. W 2018r
byłem członkiem Poland National Culinary Team na olimpiadę kulinarną w Luxemburgu, gdzie jako
trener techniczny byłem odpowiedzialny za desery przygotowywane przez juniorów z Poland
National Culinary Team. Moje przepisy można było również znaleźć w gazetach i czasopismach tj,
gazeta Wyborcza, Viva
Dziś cukiernictwo, to nie tylko moja pasja i praca, ale również biznes, który się narodził na początku
2022 r. i do dziś prowadzę słodki catering, oraz produkcję lodów rzemieślniczych pod nazwą PAN,TO
UPIEKŁ?"
1. Mus z 70% czekolady / galaretka z wiśni / pieczony mus czekoladowy /chrupka z krystalizowanej czekolady z liofilizowaną wiśnią
2. Financiera pistacjowa / creme brulle z marakui / malinowy kompot / chrupka z ciasta bretońskiego
3. Mus karmelowy / Namelaka marakuja- brzoskwinia /migdałowy biszkopt
4. Krem diplomat waniliowy / galaretka truskawkowa z pomarańczą i prosecco /kokosowy Daquise / sable migdałowe
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.