Poznaj tajniki tworzenia pysznych i efektownych słodkich stołów, które
zachwycą Twoich klientów smakiem i wyglądem.
Dlaczego warto wziąć udział w tym szkoleniu?
1. Kompleksowa wiedza i praktyka
* Dowiesz się, jak od podstaw zaplanować realizację słodkiego stołu
– od wyboru koncepcji po finalną aranżację.
* Poznasz rodzaje słodkości, jakie najlepiej sprawdzają się na
słodkich stołach – nauczysz się przygotowywać m.in. desery
musowe- monoporcje, ptysie, mini eklery, pana cotta, tarteletki,
makaroniki, mini bezy pavlowe, cake pops/cakesicle, mini brownie z
kremem earl grey.
2. Praktyczne umiejętności aranżacyjne
* Nauczysz się, jak efektownie komponować słodki stół, dobierając
dekoracje i kolorystykę zgodnie z aktualnymi trendami.
3. Zorganizowana praca i efektywne zarządzanie czasem
* Dowiesz się, jak zaplanować harmonogram prac nad słodkim stołem i
skutecznie organizować proces produkcji.
* Nauczysz się pakowania i transportu słodkości w sposób bezpieczny
i wygodny, co pozwoli uniknąć strat i uszkodzeń.
Justyna Rek
Pastry Chef "LULU OLSZTYN"
Przygotowuje profesjonalne, wyszukane bufety ze słodkościami dla
najbardziej wymagających klientów na ważne życiowe i firmowe uroczystości. Współpracuje z restauracjami w celu udoskonalania menu ze
słodkościami, a także prowadzę szkolenia dla firm i amatorów
cukiernictwa.
Moje stylizacje wyróżnia precyzja i dbałość o najmniejsze detale.
Jestem absolwentką University of Minnesota- College of Agricultural, Food and
Environmental Sciences, Jestem zawodowym cukiernikiem. Swoją wiedzę doskonaliłam u boku wybitnych mistrzów cukiernictwa, takich jak: Gregory Doyen, Dimitris Chronopulous, Daniel Alvarez, Antonio Bachour.
W życiu codziennym jestem pełna entuzjazmu i pozytywnej energii. Zarażam
swoim uśmiechem i pasją wszystkich wokół. W pracy jestem skoncentrowana i zawsze dążę do realizacji wytyczonych celów. Pracowitość i kreatywność zamienia moją pracownie w kopalnie pomysłów.
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do nas i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Każdy uczestnik zabiera swój tort do domu.
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów.
Ilość miejsc ograniczona.
Kurs może się przedłużyć o 30 minut.