![Ładowanie Wydarzenia](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- To event minęło.
TARTY I SERNIKI
5 czerwca 2022/09:00 - 17:30
600złWydarzenie Nawigacja
Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice tart i serników.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/277908847_2634536753357247_4817121762785040154_n-1024x768.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/278125898_4939163329495290_255983259752377089_n-1024x768.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/277832416_528217782253043_3652978202053990334_n-1024x768.jpg)
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników.
Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej.
2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania.
3. Przygotowanie serników – przedstawienie kilku technik pracy z surową masą serową, łączenie smaków, sposoby dekoracji oraz "traktowania" upieczonych serników.
4. Przygotowanie tart – przedstawienie kilku technik pracy z różnymi spodami, przygotowywanie różnych nadzień oraz kremów, zasady łączenia smaków.
5.Przygotowanie serników i tart, m.in.:
– Pomarańczowy sernik ucierany z orange curd
– Sernik mango z polewą z białej czekolady
– Czekoladowy sernik ricotta z czekoladowym ganache,
– Tarta czekoladowa z pieczonym nadzieniem i owocami leśnymi
– Tarta cytrynowa z bitą śmietaną i owocami
– Słono-słodka tarta na krakersach „Raffaello”
i wiele więcej 😉
6. Zakończenie i wręczenie certyfikatów. Pakowanie ciast na wynos 🙂
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/277834685_967214917268989_352606884070841193_n-768x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/277730459_505360390970735_3267168003488811519_n-768x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/278023551_745428146836373_6817105209323636967_n-1024x1024.jpg)
Prowadząca: Izabela Komor – współzałożycielka Akademii Sztuki Cukierniczej oraz Pracowni wypieków artystycznych „Słodkości Marty i Izy”, pasjonatka cukiernictwa.
Współautorka książki "Warzywna cukiernia Izy i Marty".
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2017/02/komor-izabela.png)
Jak się zapisać na warsztaty?
Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki zabieracie ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe oraz fartuchy na czas warsztatów. Ilość miejsc ograniczona.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2022/04/277897530_3108645136062946_4995285362803113929_n-1024x768.jpg)
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.