![Ładowanie Wydarzenia](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- To event minęło.
Torty nowoczesne
26 marca 2022/09:00 - 20:00
800złWydarzenie Nawigacja
Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe.
Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2021/03/156606286_190512145745539_8054117827553908903_n-783x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2021/03/156303491_866755987448089_7416514235105285372_n-764x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2021/03/156397968_181596770124050_1904643616820559011_n-764x1024.jpg)
Przebieg warsztatów:
Smaki tortów, które będziemy przygotowywać:
1. Kokos/mango/marakuja/imbir
2. Wanilia /malina/limonka/bazylia
3. Czekolada mleczna/earl grey/orzech laskowy
4. Ciemna czekolada/karmel/ tonka
- Wstęp
- Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński).
- Przygotowanie tortów.
- Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z wykorzystaniem polew (glacage), zamszu oraz praca z czekoladą (przygotowanie różnych elementów dekoracyjnych).
- Wręczenie Certyfikatów, wspólne zdjęcie.
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2021/03/156488682_488734398970314_1111517247423321123_n-1024x768.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2021/03/156017267_269866718025682_618328948036823146_n-1024x768.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2021/03/156184911_946531052823876_5039160177744331498_n-764x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2021/03/156058308_356637008762921_6722276939395835603_n-764x1024.jpg)
![](https://akademiasztukicukierniczej.pl/wp-content/uploads/2020/12/134179783_856518881833892_5445758989311364671_n-1.jpg)
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.