Bezy, eklery i makaroniki

SPRAWDŹ TERMINY: Kalendarz warsztatów

500 zł

Jak upiec bezę, aby była idealnie wypieczona? Co zrobić, aby ciasto parzone nie opadało i zachwycało smakiem i wyglądem? Jak upiec piękne i pyszne makaroniki?
Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise?
Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 
W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym  i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 
Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! 

Przebieg warsztatów:

Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i zasad produkcji.
2. Przygotowanie i wypiek rożnych rodzai bez.
3. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
4. Wprowadzenie do tematu ciasta parzonego: charakterystyka składników i proces produkcji oraz wypieku.
5. Przygotowanie i wypiek kilku rodzai wyrobów z ciasta parzonego.
6. Omówienie i przygotowanie nadzień i kremów.
7. Przygotowanie makaroników oraz nadzień.
8. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków.


Cześć, jestem Kasia! Jestem dyplomowanym cukiernikiem, dwukrotną zdobywczyni Wicemistrzostwa Polski w konkursach branżowych oraz prawdziwą pasjonatka zawodu 🙂  Doświadczenie zdobyte podczas pracy w trójmiejskich cukierniach z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur oraz z entuzjazmem dzielę się zdobytą wiedzą.

Zapewniamy fartuchy ochronne na czas warsztatu. Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona.

Jak się zapisać na warsztaty?

Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty

*nr tel 696 221 581;

*wiadomość na fb:  fb.com/akademiasztukicukierniczej

*e-mail: biuro@akademiasztukicukierniczej.pl