Monoporcje & Czekolada

SPRAWDŹ TERMINY: Kalendarz warsztatów

500 zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów!
Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉
Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!

Przebieg warsztatów:

1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji.
2. Przygotowanie i wypiek spodów.
3. Produkcja kremów i musów oraz składanie deserów.
4. Wstęp do tematu pralin: omówienie form, składników, metod dekoracji i  produkcji.
5. Przygotowanie pralin i trufli.
6. Wykańczanie i dekoracja monoporcji.
7. Wykańczanie i dekoracja pralin i trufli.
7. Składanie, nadziewanie i dekoracja wszystkich wypieków.

Cześć, jestem Kasia! Jestem dyplomowanym cukiernikiem, dwukrotną zdobywczyni Wicemistrzostwa Polski w konkursach branżowych oraz prawdziwą pasjonatka zawodu 🙂  Doświadczenie zdobyte podczas pracy w trójmiejskich cukierniach z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur oraz z entuzjazmem dzielę się zdobytą wiedzą.

Zapewniamy fartuchy ochronne na czas warsztatu. Każdy uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu. Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona.

Jak się zapisać na warsztaty?

Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty

*nr tel 696 221 581;

*wiadomość na fb:  fb.com/akademiasztukicukierniczej

*e-mail: biuro@akademiasztukicukierniczej.pl