Podczas warsztatów poznacie sekrety idealnych ciast ucieranych, muffinek, cupcake’sów i cakepop’sów. Zasady łączenia smaków, pracy z ciastem ucieranym, metody ozdoby, kremy kolorowe (barwione barwnikami) i z domową frużeliną. Dowiecie się jak pracować z rękawem cukierniczym. Pięknie wykonane małe dzieła cukiernicze z pewnością uświetnią każde spotkanie rodzinne czy urodzinowe!
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do zasad pracy z ciastem ucieranym, na muffinki i cakepops'y.
2. Przygotowanie kilku rodzai ciast ucieranych - z różnymi dodatkami (owoce, bakalie, czekolada).
3. Przygotowanie muffinek – przedstawienie techniki pracy z ciastem, doborem składników dodatkowych
4. Przygotowanie kremów do dekoracji oraz barwienie.
5. Przygotowanie cupcake'ów, praca z rękawem cukierniczym, kremy kilkukolorowe.
6. Degustacja
7. Zakończenie: wręczenie certyfikatów, wspólne zdjęcie.
Prowadząca: Izabela Komor
Termin: 21.05.2016.
Godzina: 9:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5-5,5 h
Cena:280 zł
Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia.
Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio
osobowa.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – MUFFINY
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂
Izabela Komor
Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje
się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z
doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce
odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty
cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!


