W trakcie warsztatów nauczysz się kilku zasad wypieku idealnego biszkoptu – o różnych smakach i strukturach. Dowiesz się jak zrobić pyszne kremy czekoladowe, owocowe. Poznasz techniki pracy z tortem, zasady dekoracji, pracy z rękawem cukierniczym i tworzenia prostych i efektownych dekoracji. A wszystko to pod okiem wicemistrza Polski 2016 – Pawła Górnego! Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do tematu tortów i deserów z czekolady. 2. Przygotowanie różnych biszkoptów oraz kremów. 3. Metody nasączania tortów. 4. Przekładanie tortów. 5. Sposoby najnowocześniejszych oraz tradycyjnych dekoracji tortów. 6. Przygotowanie deserów z czekoladą i owocami 7. Proste i efektowne dekoracje z czekolady – praca z "domowym" rękawem cukierniczym. 8. Zakończenie: wręczenie Certyfikatów i wspólne zdjęcie. 12771899_1261452000551413_2325388500167530794_o wypieki2-2 wypieki2-4 (1) 1 (15) Prowadzący: Paweł Górny – Wicemistrz Polski w deserach 2016 Termin: 21.05.2016. Godzina: 16:00 Miejsce: ul. Derdowskiego 7 81-369 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty” Czas szkolenia: 5-5,5 h Cena: 300 zł Jak się zapisać na warsztaty? 1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl) 2. Zapłać przelewem : 31 1160 2202 0000 0002 7049 7259 Gastro Serwis Damian Komor ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B Pogórze, 81-198 Kosakowo TYTUŁEM : WARSZTATY CUKIERNICZE – TORTY Z CZEKOLADĄ 3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem. 4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂 Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa. Prowadzący: Paweł Górny marek Wicemistrz Polski w deserach 2016 oraz Chocolatier, którego pasją jest przede wszystkim czekolada. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania pralin, trufli i deserów co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji smakowych. Swój wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady, nadając im niepowtarzalny charakter. Współwłaściciel marki www.100procentczekolady.pl