PRALINY, TRUFLE, DESERY CZEKOLADOWE W SZKLE, TORT WIOSENNY, DEKORACJE Z CZEKOLADY Uczestnicy szkolenia nauczą się podstawowych zasad pracy z czekoladą – technik oraz kunsztu łączenia smaków. TEGOROCZNY WICEMISTRZ POLSKI W DESERACH ORAZ CHOCOLATIER pokaże Wam jak łączyć smaki, wykonać proste i efektowne dekoracje z czekolady, praliny, trufle, nadzienia wytrawne i owocowe, desery czekoladowe w szkle! A wszystko to zabierzecie ze sobą do domu 🙂 To będzie pyszna przygoda! Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia. Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.   Przebieg szkolenia: 1.PODSTAWY NA TEMAT CZEKOLADY: sposoby temperowania, rodzaje czekolad i sposoby ich wykorzystania, materiały potrzebne do tworzenia prostych wyrobów czekoladowych 2.Desery z wykorzystaniem czekolady : przygotowanie deseru czekoladowego (wytrawnego) oraz deseru czekoladowego z marakują (podanym w szkle). 3.Praliny i trufle – temperowanie czekolady, przygotowanie korpusów i nadzień (wytrawnych i owocowych). Dekorowanie pralin i trufli. 4.Proste i efektowne dekoracje z czekolady – praca z rękawem cukierniczym. 5. Zakończenie: wręczenie dyplomów i wspólne zdjęcie.   Prowadzący: Paweł Górny – wicemistrz Polski w deserach 2016 Termin: 9.04.2016. Godzina: 16:00 Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty” Czas szkolenia: 4,5-5 h Cena: 300 zł   Jak się zapisać na szkolenie? 1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl) 2. Zapłać przelewem : 31 1160 2202 0000 0002 7049 7259 Gastro Serwis Damian Komor ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B Pogórze, 81-198 Kosakowo TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – CZEKOLADA 3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem. 4. Przyjdź na szkolenie i ucz się od najlepszych! 🙂 Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa. Paweł Górny marek Wicemistrz Polski w deserach 2016 oraz Chocolatier, którego pasją jest przede wszystkim czekolada. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania pralin, trufli i deserów co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji smakowych. Swój wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady, nadając im niepowtarzalny charakter. Współwłaściciel marki www.100procentczekolady.pl