Szkolenie z przygotowywania pysznych i efektownych tart, tartaletek i serników. Uczestnicy kursu posiądą fundamentalną wiedzę w tej dziedzinie cukiernictwa. Na szkoleniu przygotujemy rożne rodzaje serników, tart i tartaletek z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy różne dekoracje wypieków m.in. w towarzystwie kwiatów jadalnych.   Przebieg szkolenia: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart, tartaletek i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich wykorzystania. 3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik pracy z surową masą serową, łączenie smaków, sposoby dekoracji oraz traktowania upieczonych serników. Pieczenie m.in. sernika w kąpieli wodnej, z puree owocowym, z bezą. 4. Przygotowywanie tart i tartaletek - przedstawienie kilku technik pracy z różnymi spodami, przygotowywanie różnych nadzień oraz kremów, zasady łączenia smaków. Przygotowywanie m.in. tarty z blanszowanymi gruszkami, kremem z białej czekolady i marakuji, lemon curd, domowy krem budyniowy. 5. Technika przygotowania kwiatów jadalnych jako dekoracji. 6. Degustacja 7. Zakończenie: wręczenie dyplomów, wspólne zdjęcie.   Prowadząca: Izabela Komor Termin: 9.04.2016. Godzina: 9:00 Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty” Czas szkolenia: 5 h Cena: 320 zł   Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia. Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe. Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂 Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa. Jak się zapisać na szkolenie? 1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl) 2. Zapłać przelewem : 31 1160 2202 0000 0002 7049 7259 Gastro Serwis Damian Komor ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B Pogórze, 81-198 Kosakowo TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – TARTY 3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem. 4. Przyjdź na szkolenie i ucz się od najlepszych! 🙂   Izabela Komor Izabela Komor Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!