PRALINY, TRUFLE, DESERY CZEKOLADOWE W SZKLE,
TORT WIOSENNY, DEKORACJE Z CZEKOLADY
Uczestnicy szkolenia nauczą się podstawowych zasad pracy z czekoladą – technik
oraz kunsztu łączenia smaków. TEGOROCZNY WICEMISTRZ POLSKI W
DESERACH ORAZ CHOCOLATIER pokaże Wam jak łączyć smaki, wykonać proste
i efektowne dekoracje z czekolady, praliny, trufle, nadzienia wytrawne i owocowe,
desery czekoladowe w szkle!
A wszystko to zabierzecie ze sobą do domu 🙂
To będzie pyszna przygoda!
Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia.
Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
Przebieg szkolenia:
1.PODSTAWY NA TEMAT CZEKOLADY: sposoby temperowania, rodzaje czekolad i sposoby ich
wykorzystania, materiały potrzebne do tworzenia prostych wyrobów czekoladowych
2.Desery z wykorzystaniem czekolady : przygotowanie deseru czekoladowego (wytrawnego) oraz
deseru czekoladowego z marakują (podanym w szkle).
3.Praliny i trufle – temperowanie czekolady, przygotowanie korpusów i nadzień (wytrawnych i
owocowych). Dekorowanie pralin i trufli.
4.Proste i efektowne dekoracje z czekolady – praca z rękawem cukierniczym.
5. Zakończenie: wręczenie dyplomów i wspólne zdjęcie.
Prowadzący: Paweł Górny – wicemistrz Polski w deserach 2016
Termin: 9.04.2016.
Godzina: 16:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 4,5-5 h
Cena: 300 zł
Jak się zapisać na szkolenie?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – CZEKOLADA
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na szkolenie i ucz się od najlepszych! 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa.
Paweł Górny
Wicemistrz Polski w deserach 2016 oraz Chocolatier, którego pasją
jest przede wszystkim czekolada. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania
pralin, trufli i deserów co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji
smakowych. Swój wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady,
nadając im niepowtarzalny charakter.
Współwłaściciel marki www.100procentczekolady.pl
