Podczas warsztatów poznacie sekrety idealnych ciast ucieranych, muffinek, cupcake’sów i cakepop’sów. Zasady łączenia smaków, pracy z ciastem ucieranym, metody ozdoby, kremy kolorowe (barwione barwnikami) i z domową frużeliną. Dowiecie się jak pracować z rękawem cukierniczym. Pięknie wykonane małe dzieła cukiernicze z pewnością uświetnią każde spotkanie rodzinne czy urodzinowe!
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do zasad pracy z ciastem ucieranym, na muffinki i cakepops'y.
2. Przygotowanie kilku rodzai ciast ucieranych - z różnymi dodatkami (owoce, bakalie, czekolada).
3. Przygotowanie muffinek – przedstawienie techniki pracy z ciastem, doborem składników dodatkowych
4. Przygotowanie kremów do dekoracji oraz barwienie.
5. Przygotowanie cupcake'ów, praca z rękawem cukierniczym, kremy kilkukolorowe.
6. Degustacja
7. Zakończenie: wręczenie certyfikatów, wspólne zdjęcie.
Prowadząca: Izabela Komor
Termin: 21.05.2016.
Godzina: 9:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5-5,5 h
Cena:280 zł
Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia.
Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio
osobowa.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – MUFFINY
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂
Izabela Komor
Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje
się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z
doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce
odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty
cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!
Izabela Komor
Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje
się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z
doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce
odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty
cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!