W trakcie warsztatów nauczysz się kilku zasad wypieku idealnego biszkoptu – o różnych smakach i strukturach. Dowiesz się jak zrobić pyszne kremy czekoladowe, owocowe. Poznasz techniki pracy z tortem, zasady dekoracji, pracy z rękawem cukierniczym i tworzenia prostych i efektownych dekoracji. A wszystko to pod okiem wicemistrza Polski 2016 – Pawła Górnego!
Przebieg warsztatów:
1. Wprowadzenie do tematu tortów i deserów z czekolady.
2. Przygotowanie różnych biszkoptów oraz kremów.
3. Metody nasączania tortów.
4. Przekładanie tortów.
5. Sposoby najnowocześniejszych oraz tradycyjnych dekoracji tortów.
6. Przygotowanie deserów z czekoladą i owocami
7. Proste i efektowne dekoracje z czekolady – praca z "domowym" rękawem cukierniczym.
8. Zakończenie: wręczenie Certyfikatów i wspólne zdjęcie.
Prowadzący: Paweł Górny – Wicemistrz Polski w deserach 2016
Termin: 21.05.2016.
Godzina: 16:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 81-369 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5-5,5 h
Cena: 300 zł
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty (nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : WARSZTATY CUKIERNICZE – TORTY Z CZEKOLADĄ
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na warsztaty i ucz się od najlepszych! 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio osobowa.
Prowadzący: Paweł Górny
Wicemistrz Polski w deserach 2016 oraz Chocolatier, którego pasją jest przede wszystkim czekolada. Posiada obszerną wiedzę na temat wytwarzania pralin, trufli i deserów co wykorzystuje przy opracowywaniu nowych kompozycji smakowych. Swój wolny czas poświęca na tworzenie eksponatów i rzeźb z czekolady, nadając im niepowtarzalny charakter.
Współwłaściciel marki www.100procentczekolady.pl