
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
MONOPORCJE od podstaw – NOWE MENU
Słodkie dzieła sztuki cukierniczej w nowej odsłonie! Spójrzcie na menu! Wszystko od podstaw 🙂 1. Czekolada/wiśnie /amaretto - deser musowy w polewie miiror glaze / lustrzanej 2. Tiramisu - deser na talerzu 3. Sacher /morele/czekolada - 40 x 60 krojone monoporcje w polewie rocher 4. Orzech laskowy/karmel /masło kakaowe - deser musowy w zamszu 5. Ptyś namaleka kokosowa - ciastko parzone 6. Paris Brest orzech laskowy - ciastko parzone Prowadzący: Krzysztof Kopciński Sztuką kulinarną interesował się od najmłodszych…
Dowiedz się więcej »CROISSANTY, ROLLSY czyli francuskie klasyki w nowoczesnym wydaniu!
Na tych warsztatach nie może Cię zabraknąć! Francuskie klasyki w nowoczesnym wydaniu - pokażemy Ci, że nie musisz mieć specjalistycznego sprzętu, aby zachwycić idealnym francuskim ciastem! Nadziewane croissanty, piękne rollsy, obłędne kompozycje smakowe - ten smaki uzależniają, a Twój sukces w domowej kuchni lub cukierni - gwarantowany! Menu: croissant/ waniliowy patissiere/ świeże owoce croissant / palone masło/ mascarpone/ wanilia croissant / słony karmel/ orzech laskowy/ czekolada rolls pistacja/ malina rolls konfitura pomarańczowa/ czekolada Prowadzący: Krzysztof Kopciński Sztuką kulinarną interesował…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI + TORT MAKARONIKOWY
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki, za pomocą zamrażacza złożymy torcik makaronikowy i ozdobimy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Warsztatowe menu: szczegóły 15/01 Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY I ZAMSOZWANY + WYDRUK JADALNY
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE MONOPORCJE I CIASTA
Kolejny niezwykły cukiernik w naszych progach! Cukiernictwo wegańskie w niezwykłej odsłonie - wszystko od podstaw w przyjaznej atmosferze 🙂 Kurs jest jednodniowy, ale głodni dalszej wiedzy ZAPRASZAMY NA EDYCJĘ 2.0 🙂 Solidna dawka wiedzy i doświadczenia oraz świetna zabawa gwarantowana! Czym zastąpić masło, jajka i czym żelować? Wszystko od podstaw, aby poukładać wiedzę i zrozumieć wegańskie cukiernictwo 🙂 1. Tartaletki owocowe (ciasto kruche, krem migdałowy, konfitura malinowa, świeże owoce) 2. Brownie czekoladowe (Brownie, cremeux czekoladowe, świeże borówki) 3. Babka cytrusowa 4.…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, ZAMSZOWANY I Z WYDRUKIEM JADALNYM
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? Na szkoleniu przygotujemy desery z użyciem: Ciasto parzone Ciasto drożdżowe brioche Ciasto kruche w różnych odsłonach Ciasto financier Praliny…
Dowiedz się więcej »TORT PIĘTROWY od podstaw
To idealny kurs przed sezonem komunijno-ślubnym 🙂 Jak upiec i złożyć tort piętrowy? Jak go wycenić i przewieźć? Jak łączyć smaki? Upiec stabilny biszkopt? Przygotowac kremy, żelki, chrupki? Jak wykorzystać swoje umiejętności na wiele okazji i zawsze sobie poradzić? W skład programu wchodzą: zasady składania tortu PIĘTROWEGO , przechowywania, wyceny. PRZEWOŻENIA pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie różnych kremów, żelek, prażynek przygotowanie tynku oraz tynkowanie praca z zamszem, masą cukrową i papierem jadalnym montaż kwiatów wszystko o barwnikach, narzędziach,…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO 2.0
menu już wkrótce <3 Prowadzący: Patryk Szczepański - ojciec wegańskiego cukiernictwa w Polsce, czyli pierwszy szkoleniowiec wegańskiego cukiernictwa w Polsce. Niezwykły człowiek, który z dziką pasją dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem. Obecnie technolog w cukierni Kaiser Patisserie, ambasador Cacao Barry, Silikomart Professional oraz Chefs For Change International.
Dowiedz się więcej »FIT + KETO CIASTA
Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno nie warto przegapić! Wszystko od podstaw - czy pieczesz dla siebie czy dla klienta 🙂 Warsztatowe menu: 1. Brownie z kremem 2. Czekoladowy sernik z polewą czekoladową 3. Tarta keto migdałowa 4. Tarta cytrynowa 5.…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE od podstaw – NOWE MENU
Słodkie dzieła sztuki cukierniczej w nowej odsłonie! Spójrzcie na menu! Wszystko od podstaw 🙂 1. Czekolada/wiśnie /amaretto - deser musowy w polewie miiror glaze / lustrzanej 2. Tiramisu - deser na talerzu 3. Sacher /morele/czekolada - 40 x 60 krojone monoporcje w polewie rocher 4. Tarta cytrynowa z małą zawartością cukru - na preparowanych zbożach 5. Orzech laskowy/karmel /masło kakaowe - deser musowy w zamszu 6 Ptyś namaleka kokosowa - ciastko parzone 7 Paris Brest orzech laskowy -…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI + TORT MAKARONIKOWY
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki, za pomocą zamrażacza złożymy torcik makaronikowy i ozdobimy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Warsztatowe menu: szczegóły 15/01 Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, zamszowany i z wydrukiem jadalnym
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej…
Dowiedz się więcej »SERNIKI, TARTY, BEZY
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.