Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

październik 2022

SŁODKI STÓŁ I SŁODKOŚCI OD PODSTAW

15 października 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu w stylu romantycznym, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko ) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂    Warsztatowe menu: brownie w polewie czekoladowej z kremem zabajone i dekoracją z czekolady cakesicles…

Dowiedz się więcej »

WEGAŃSKIE DESERY + FIT

16 października 2022/09:30 - 19:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
900zł

Nareszcie są! Wegańskie desery w wersji fit oraz klasycznej, czyli po prostu wegańskie 😉 Poznacie wszystkie tajemnice wegańskich i fit słodkości. Na warsztatach będziecie pracować na wegańskim maśle, które sami zrobicie! Do tego wegański słony karmel i cała masa kremów, żelek. spodów, polew. Niech wyobraźnia szaleje!  Co tu dużo pisać, co tu dużo mówić - zdjęcia mówią same za siebie. Wszystko zabieracie do domu 🙂     Program słodkości wegańskich: Pieczone donuty z malinowym lukrem Tartaletka pistacjowa z malinową żelką Tartaletka…

Dowiedz się więcej »

TORTY WEGAŃSKIE

17 października 2022/10:00 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Podczas warsztatów nauczycie się jak tworzyć wegańskie torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy. Smaki tortów:  1. Wanilia/ malina 2. Wanilia / kakao / karmel bananowy / orzech / budyń 3. Pistacja / wanilia / truskawka 4. Cynamon / piernik / czekolada / …

Dowiedz się więcej »

TARTY I SERNIKI

22 października 2022/09:30 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice  tart i serników.    Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby…

Dowiedz się więcej »

TORT TYNKOWANY DRIP CAKE

24 października 2022/10:00 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, tynkować ( o taaak! to  przede wszytskim! ), ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO…

Dowiedz się więcej »

TORT W MASIE CUKROWEJ

29 października 2022/09:00 - 17:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania tortu w masie cukrowej. Kurs jest OD PODSTAW i składa się z pieczenia, przekładania ( żelka, chrupka i 2 kremy) oraz dekorowania tortu. Każdy uczestnik wykona swój tort i zabierze go ze sobą do domu. Na warsztatach pracujemy na prawdziwym torcie i naturalnych składnikach 🙂  Przebieg warsztatów: Przygotowanie tortu:  1. Pieczenie i nasączanie biszkoptu. 2. Żelka, chrupka i 2 kremy. 3. Tynkowanie. Przygotowanie dekoracji: 1. Barwienie masy cukrowej i wyrabianie. 2. Obkładanie masą cukrową dodatkowych…

Dowiedz się więcej »

MAKARONIKI I BEZY – NOWY KURS! 🙂

30 października 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Serdecznie i słodko zapraszamy na nowy temat warsztatów w naszej Akademii! Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna tegoroczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet 🙂  Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem  i inspiracjami. Smaki zapowiadają się bardzo obiecująco 🙂  Kurs jest od podstaw.                            Program warsztatów: Makaronik fistaszkowy z mleczną czekoladą i karmelem Makaronik aperol - ganach z aperolem, pate de fruit…

Dowiedz się więcej »
listopad 2022

TARTY I SERNIKI

5 listopada 2022/09:30 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice  tart i serników.    Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby…

Dowiedz się więcej »

SŁODKI STÓŁ I SŁODKOŚCI OD PODSTAW

6 listopada 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Słodko zapraszamy na warsztaty ze słodkiego stołu w stylu romantycznym, podczas których dowiecie się co i jak z usługą słodkiego stołu oraz poznacie podstawy pracy w cukiernictwie. Opowiemy jak przygotować się do usługi dla klienta, ale też jak wykorzystać przestrzeń w domu czy ogrodzie, aby zachwycić gości na urodzinach Waszych dzieci ( i nie tylko ) oraz jak rozłożyć pracę, aby zdążyć ze wszystkim 🙂    Warsztatowe menu: brownie w polewie czekoladowej z kremem zabajone i dekoracją z czekolady cakesicles…

Dowiedz się więcej »

TORTY PIĘTROWE – SKŁADANIE, DEKOROWANIE, KNOW-HOW

7 listopada 2022/08:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1500zł

Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy!   Praca w grupie 6- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3  To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu. Na każdej…

Dowiedz się więcej »

TORT TYNKOWANY – DRIP CAKE – edycja świąteczna

11 listopada 2022/10:00 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, tynkować ( o taaak! to  przede wszystkim! ), ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO…

Dowiedz się więcej »

TRADYCYJNE ŚWIĄTECZNE WYPIEKI

12 listopada 2022/10:00 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

  Czym byłyby święta bez makowca czy piernika? Jak upiec roladę makową czy szarlotkę? Zapraszamy na warsztaty z domowych wypieków, które będą Wam towarzyszyły podczas różnych spotkań rodzinnych czy podczas świąt!                 Na warsztatach przygotujemy m.in.: szarlotkę na półkruchym cieście świąteczny sernik waniliowy z brzoskwiniami i pianką rosa brownie z solonym karmelem makowiec na biszkopcie roladę makową keks wilgotny i szybki piernik z bakaliami babkę cytrynową z lukrem świąteczny tort marchewkowy z bakaliami i cynamonem tort choinkę…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE – smaki i dekoracje na święta

13 listopada 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

   Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂  Wszystko zabieracie ze sobą do domu  Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja czapka Mikołaja: żelka z brusznicy/ mus…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE – smaki i dekoracje na święta

14 listopada 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

   Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Zapraszamy na warsztaty w wersji świątecznej. To idealny moment, aby przygotować się do oferty dla klientów oraz domowników. Kurs jest od podstaw 🙂  Wszystko zabieracie ze sobą do domu  Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Menu warsztatowe: 1. Monoporcja bombka: płynne nadzienie rokitnik-mango/ mus marcepanowy/ chrupiący, piernikowy spód/ zamsz czekoladowy 2. Monoporcja czapka Mikołaja: żelka z brusznicy/ mus…

Dowiedz się więcej »

MAKARONIKI I BEZY – nowy kurs! 🙂

19 listopada 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Serdecznie i słodko zapraszamy na nowy temat warsztatów w naszej Akademii! Warsztaty poprowadzi Magdalena Adamska, przesympatyczna tegoroczna Mistrzyni Deserów, która wraz z Kamilem Szulcem zdobyła złoto na Expo Sweet 🙂  Warsztaty będą jak zawsze przepełnione wiedzą, doświadczeniem  i inspiracjami. Smaki zapowiadają się bardzo obiecująco 🙂  Kurs jest od podstaw.    Program warsztatów: Makaronik fistaszkowy z mleczną czekoladą i karmelem Makaronik aperol - ganach z aperolem, pate de fruit pomarańczowe Makaronik waniliowy Makaronik XXL w wersji monoporcji - namelaka z cynamonem, karmelizowane…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.