Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

wrzesień 2020

Słodki stół w stylu glamour-przygotowanie słodkości, aranżacja, know-how

6 września 2020/08:30 - 20:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1000zł

Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂  Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 9 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej polewie, duża…

Dowiedz się więcej »

Drip cake love

12 września 2020/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
450zł

  Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.  …

Dowiedz się więcej »

Monoporcje i czekolada

13 września 2020/09:00 - 19:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…

Dowiedz się więcej »

Tarty i serniki

19 września 2020/10:00 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
400zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…

Dowiedz się więcej »

Torty nowoczesne

20 września 2020/09:00 - 19:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.   Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem…

Dowiedz się więcej »

WESELNY TORT NOWOCZESNY – nowość!

27 września 2020/08:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1200zł

Tym razem zapraszamy na słodkie spotkanie z weselnym/ piętrowym/ okazjonalnym tortem nowoczesnym 🙂 Każdy z uczestników wykona od podstaw swój własny tort dwu-piętrowy o dwóch różnych smakach i dekoracją - kwiat  z czekolady, makaroniki oraz czekoladowe kulki. Tak jak zawsze - każdy zabierze swój tort  do domu 🙂  Kurs jest kierowany do osób, które były na kursie "Monoporcje i czekolada" lub "Torty nowoczesne". Warsztaty odbędą się w małej, maksymalnie 7-osobowej grupie.   Przebieg warsztatów: Wstęp, know - how musowych tortów…

Dowiedz się więcej »
październik 2020

Drip cake love

3 października 2020/09:00 - 15:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

  Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.  …

Dowiedz się więcej »

Drip cake love

4 października 2020/10:00 - 16:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
500zł

  Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne bezowe lizaki oraz mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.  …

Dowiedz się więcej »

Fit słodkości, torty, ciasta

10 października 2020/08:30 - 13:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
450zł

Podczas warsztatów nauczycie się jak stworzyć fit słodkości nie zapominając o smaku. Będzie pysznie, zdrowo i niskokalorycznie! Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie bezkarnie pozwolić. Na warsztatach pokażemy Wam, że legalne słodkości istnieją!! Do tego wszystkiego nasze receptury są proste w wykonaniu, bogate w składniki odżywcze oraz o niskim indeksie glikemicznym 🙂 Poznacie zdrowe zamienniki cukru, rodzaje mąk bezglutenowych i domowe mleko roślinne. Nauczymy Was modyfikować te przepisy, abyście mogli upichcić coś dla wegan czy osób…

Dowiedz się więcej »

Tarty i serniki

10 października 2020/15:00 - 22:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
450zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…

Dowiedz się więcej »

Piętrowy tort w stylu angielskim (z masą cukrową)

11 października 2020/09:30 - 18:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Zapraszamy na warsztaty ze zdobienia tradycyjnego tortu w stylu angielskim czyli z masą cukrową 🙂  Poznacie wszystkie zasady dekorowania tortu masą cukrową oraz obkładania na 2 sposoby. Zrobicie dekoracje z isomaltu, poznacie podstawy malowania na torcie, zrobicie kwiat z papieru jadalnego i dekoracje 3D przy użyciu atrap (baloniki). Wdzięczna dekoracja pozwoli Wam na poznanie uniwersalnych i nowoczesnych technik zdobienia tortu na różne okazje. Kurs jest warsztatem z dekorowania, pracujecie na upieczonych i złożonych przez nas prawdziwych tortach. Jeśli chcesz się…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje i czekolada

17 października 2020/09:00 - 19:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Do tego praliny i trufle... tak, niebo jest na ziemi 🙂Poznacie techniki, zasady pracy z tymi dwoma tematami podczas całodniowych warsztatów! Półkula jogurtowa z malinami, karmelowe szarlotki na ryżu preparowanym, brownie z musem z białej czekolady i polewie crunch ( i wiele więcej!) ... praliny formowane i krojone oraz dekoracje z czekolady. Kilka rodzai nadzień...a wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg…

Dowiedz się więcej »

Bezy, ciasto parzone (eklery,ptysie) i makaroniki

18 października 2020/09:00 - 19:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Czym różni się beza pavlova od tortu dacquise? Jak upiec piękne i pyszne makroniki? Na warsztatach przygotujemy łącznie 10 różnych propozycji słodkich dzieł sztuki.... Poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu m.in.: czekoladowa beza z kremem mascarpone i karmelizowanymi gruszkami, tort dacquise z kremem kajmakowym  i czarną porzeczką, profiterolki z różową kruszonką i kremem czekoladowym, paris-brest, eklery z kremem malinowym i czekoladowym glaze... oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!   Przebieg…

Dowiedz się więcej »

Słodki stół w stylu glamour – przygotowanie słodkości, aranżacja, know-how

24 października 2020/08:30 - 20:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1000zł

Słodko zapraszamy na cukiernicze warsztaty praktyczne z tworzenia deserów do menu słodkiego bufetu, zwieńczone pełną aranżacją stołu 🙂  Bazując na sprawdzonych recepturach, wykonacie wspólnie 9 eleganckich deserów z zastosowaniem nowoczesnych technik oraz otrzymacie wskazówki dotyczące możliwości przearanżowania ich zgodnie z innymi popularnymi stylami! Będzie także czas na wszelkie know-how słodkich stołów 🙂 Wasza nauka będzie poparta wszelką wiedzą i naszym doświadczeniem! W programie m.in.: beza pavlova, profiterole z kruszonką, cake popsy, tartaletki, monoporcja sable breton, półkula w błyszczącej polewie, duża tarta…

Dowiedz się więcej »

Torty nowoczesne

25 października 2020/09:00 - 19:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.   Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.