- To event minęło.
MONOPORCJE NA WIELKANOC
28 marca 2022/09:00 - 20:00
699złWydarzenie Nawigacja
Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur, a to wszystko w odsłonie wielkanocnej.
Poznacie techniki, zasady pracy podczas całodniowych warsztatów!
Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉
Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!
Przebieg warsztatów:
1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji.
2. Pieczenie spodów, przygotowywanie nadzień i kremów.
3. Składanie monoporcji.
4. Przygotowywanie polew.
5. Dekorowanie, oblewanie, zamszowanie.
Warsztatowe menu:
1. JAJKO WIELKANOCNE w czekoladowej skorupce:
mus zabajone/coulis wiśniowy/ gniazdko czekoladowe/ biszkopt pistacjowy
2. MUSOWA BABECZKA:
mus na bazie mlecznej czekolady i pasty orzech laskowy 100%/ solony karmel/ zamsz czekoladowy
3. JAJKO SADZONE:
mus z solonej pistacji/ migdałowe sable/ żelka mango-marakuja/ zamsz czekoladowy/ mech jadalny
4. PASCHA 2:0:
mus na bazie serka mascarpone i twarogu/ rodzynki w rumie/ confit rokitnik-mango
5. MONOPORCJA Z MUSEM NA BAZIE BIAŁEJ CZEKOLADY I PASTY TAHINI:
mus biała czekolada/ tahini/ żelka czerwona porzeczka/ brownie/ mirror glaze
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w trójmiejskich cukierniach, m.in.jako szef cukierni w kompleksie weselnym; dwukrotną laureatkę konkursów branżowych expo oraz wielką pasjonatkę zawodu. Kasia swoje doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje podczas opracowywania autorskich receptur i z entuzjazmem dzieli się zdobytą wiedzą.
Jak się zapisać na warsztaty?
1. Napisz do mnie i zarezerwuj miejsce na konkretne warsztaty:
*wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej;
*e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl
Jeśli masz pytania śmiało dzwoń pod nr tel 696 221 581 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe.
Ilość miejsc ograniczona.
Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.