Szkolenie z przygotowywania pysznych i efektownych tart, tartaletek i serników.
Uczestnicy kursu posiądą fundamentalną wiedzę w tej dziedzinie cukiernictwa. Na
szkoleniu przygotujemy rożne rodzaje serników, tart i tartaletek z pieczonymi
nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy różne dekoracje wypieków m.in.
w towarzystwie kwiatów jadalnych.
Przebieg szkolenia:
1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart, tartaletek i serników. Informacje o
technice pracy w kuchni cukierniczej.
2. Przegląd różnych serów, mas serowych i mąk oraz sposoby ich
wykorzystania.
3. Przygotowywanie serników – przedstawienie kilku technik pracy z surową
masą serową, łączenie smaków, sposoby dekoracji oraz traktowania
upieczonych serników. Pieczenie m.in. sernika w kąpieli wodnej, z puree
owocowym, z bezą.
4. Przygotowywanie tart i tartaletek - przedstawienie kilku technik pracy z
różnymi spodami, przygotowywanie różnych nadzień oraz kremów, zasady
łączenia smaków. Przygotowywanie m.in. tarty z blanszowanymi gruszkami,
kremem z białej czekolady i marakuji, lemon curd, domowy krem budyniowy.
5. Technika przygotowania kwiatów jadalnych jako dekoracji.
6. Degustacja
7. Zakończenie: wręczenie dyplomów, wspólne zdjęcie.
Prowadząca: Izabela Komor
Termin: 9.04.2016.
Godzina: 9:00
Miejsce: ul. Derdowskiego 7 Gdynia Centrum; pracownia tortów artystycznych „Słodkości Marty”
Czas szkolenia: 5 h
Cena: 320 zł
Zapewniamy fartuchy ochronne na czas szkolenia.
Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
Przygotowane wypieki można zabrać ze sobą do domu 🙂
Organizator zapewnia wszelkie niezbędne materiały szkoleniowe. Ilość miejsc ograniczona, grupa 10-cio
osobowa.
Jak się zapisać na szkolenie?
1. Napisz do mnie lub zadzwoń i zarezerwuj miejsce na konkretne szkolenie. ( nr tel 696 221 581; wiadomość na fb fb.com/akademiasztukicukierniczej lub e-mail biuro@akademiasztukicukierniczej.pl)
2. Zapłać przelewem :
31 1160 2202 0000 0002 7049 7259
Gastro Serwis Damian Komor
ul. Antoniego Abrahama 13 lok. B
Pogórze, 81-198 Kosakowo
TYTUŁEM : SZKOLENIE CUKIERNICZE – TARTY
3. Wyślij e-maila z danymi kontaktowymi do siebie (imię, nazwisko, nr tel ) oraz terminem szkolenia i jego rodzajem.
4. Przyjdź na szkolenie i ucz się od najlepszych! 🙂
Izabela Komor
Założycielka „Akademii Sztuki Cukierniczej”. Wielka pasjonatka szeroko pojętego cukiernictwa. Najlepiej jednak czuje
się w temacie cukiernictwa klasycznego czyli tarty, serniki, szarlotki, muffinki, ciasta ucierane i bezy. Uwielbia łączyć
klasykę z nowoczesnością, a najbardziej cieszy ją tworzenie własnych, autorskich receptur. Blogerka z
doświadczeniem kulinarnym i cukierniczym. Upiekła już chyba wszystko, choć jak sama mówi, jeszcze wiele chce
odkryć. Na swoich szkoleniach przekona Was, że w kuchni ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia. Warsztaty
cukiernicze będą przede wszystkim inspiracją, która obudzi Wasze kulinarne zmysły!
