Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

marzec 2022

Tort tynkowany – drip cake

5 marca 2022/10:00 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.            Przebieg warsztatów: 1.…

Dowiedz się więcej »

Wegańskie desery + fit

6 marca 2022/09:00 - 19:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
900zł

Nareszcie są! Wegańskie desery w wersji fit oraz klasycznej, czyli po prostu wegańskie 😉 Co tu dużo pisać, co tu dużo mówić - zdjęcia mówią same za siebie. Wszystko zabieracie do domu.     Program słodkości wegańskich: Tartaletka czekoladowo-orzechowa z frużeliną z czarnej porzeczki Tartaletka pistacjowo-malinowa Pavlova z kremem mango-marakuja Cakeiscles słony karmel Wegańskie masło <3 <3  Program słodkości wegańskich w wersji fit: Fit tartaletka cytrynowa z bazyliowym kremem Fit sernik limonkowo-szpinakowy z porzeczkowym kremem Fit sernik kawowy z frużeliną śliwkową…

Dowiedz się więcej »

Torty wegańskie

7 marca 2022/09:00 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

  Podczas warsztatów nauczycie się jak tworzyć wegańskie torty. Każdy kocha słodycze, ale nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na przekonania, dietę czy alergie pokarmowe. Na warsztatach pokażemy Wam, że wegańskie torty istnieją, są przepyszne i zaskakują ilością kombinacji smakowych! Poznacie zamienniki jajek, mleka roślinne, owocowe konfitury, kremy i musy.   Smaki tortów:  1. Wanilia/ malina 2. Wanilia / kakao / karmel bananowy / orzech / budyń 3. Pistacja / wanilia / truskawka 4. Cynamon / piernik /…

Dowiedz się więcej »

Monoporcje

12 marca 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!      Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. 2. Pieczenie spodów, przygotowywanie nadzień i kremów. 3. Składanie monoporcji. 4. Przygotowywanie polew. 5. Dekorowanie, oblewanie, zamszowanie. Warsztatowe menu:   truskawka/jogurt/róża biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada          Warsztaty…

Dowiedz się więcej »

Tarty i serniki

13 marca 2022/09:30 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…

Dowiedz się więcej »

Bezy i ciasto parzone

14 marca 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Na tych warsztatch poznacie od podszewki ponadczasowe klasyki w nowoczesnym wydaniu 🙂 W naszym warsztatowym menu 8 propozycji a w nim m.in.: dacquiose z kremem kawowym i wiśniową galaretką, pavlova z mascarpone i konfiturą malinową z rozmarynem, profiterol z kruszonką i nadzieniem z marakui, ekler z kremem mango i czekoladowym glaze, paris brest z kremem orzechowym i karmelem, oraz wiele innych 🙂 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!   Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do tematu bez: omówienie składników oraz metod i…

Dowiedz się więcej »

Wypieki

19 marca 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
700zł

Zapraszamy wszystkich na nowe szkolenie Wypieki 2021, które poprowadzi dla Was Kamil Szulc. Na szkoleniu poznacie oraz nauczycie się jak przygotować klasyczne wypieki z nowoczesnym twistem. Francuskie klasyki i nie tylko, ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, sprawdźcie koniecznie pełen program! Atmosfera bez nadęcia, za to z pełną zajawką! Program szkolenia: Financiere orzech laskowy / palone masło/ karmel Magdalenka / cytryna / mak Brownie/ cookies / orzech ziemny Baba / marakuja / maliny Kouglof / czekolada/ pomarańcza Brioche tropezienne / kwiat pomarańczy / wanilia…

Dowiedz się więcej »

Torty piętrowe – składanie, dekorowanie, know-how

21 marca 2022/08:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1500zł

Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy!   Praca w grupie 6- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3  To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu. Na każdej…

Dowiedz się więcej »

Torty nowoczesne

26 marca 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Są to warsztaty podczas których odkryjecie tajniki wielowarstwowych kompozycji smakowych, poznacie nowoczesne techniki wykańczania tortów, oraz rozszerzycie wiedzę na temat dekoracji czekoladowych. Przygotujecie torty warstwowe z dekoracją glacage, zamsz oraz czekoladowe dekoracje wykończeniowe. Warsztaty nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w przygotowywaniu tortów lub monoporcji.     Przebieg warsztatów: Wstęp Charakterystyka i rodzaje musów, kremów, nadzień oraz spodów tortowych (m.in.: krem diplomat, mus bawarski, krem chiboust, ganache, cremeux, krem angielski, dacquise, brownie, biszkopt genueński). Przygotowanie tortów.  Dekorowanie tortów: efektowne techniki wykańczania z  wykorzystaniem…

Dowiedz się więcej »

Tort w masie cukrowej

27 marca 2022/09:00 - 17:30
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania tortu w masie cukrowej. Kurs jest OD PODSTAW i składa się z pieczenia, przekładania ( żelka, chrupka i 2 kremy) oraz dekorowania tortu. Każdy uczestnik wykona swój tort i zabierze go ze sobą do domu. Na warsztatach pracujemy na prawdziwym torcie i naturalnych składnikach 🙂  Przebieg warsztatów: Przygotowanie tortu:  1. Pieczenie i nasączanie biszkoptu. 2. Żelka, chrupka i 2 kremy. 3. Tynkowanie. Przygotowanie dekoracji: 1. Barwienie masy cukrowej i wyrabianie. 2. Obkładanie masą cukrową dodatkowych…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE NA WIELKANOC

28 marca 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
699zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur, a to wszystko  w odsłonie wielkanocnej. Poznacie techniki, zasady pracy podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech!     Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. 2. Pieczenie spodów, przygotowywanie nadzień i kremów. 3. Składanie monoporcji. 4. Przygotowywanie polew. 5. Dekorowanie, oblewanie, zamszowanie. Warsztatowe menu:   1. JAJKO WIELKANOCNE w…

Dowiedz się więcej »
kwiecień 2022

TARTY I SERNIKI

2 kwietnia 2022/09:30 - 18:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych i domowych tart i serników są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością. Na warsztacie przygotujemy rożne rodzaje serników i tart z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami. Przygotujemy także różne dekoracje wypieków m.in. lukier królewski, orange curd czy ganache z białej czekolady. Poznacie wszystkie tajemnice domowych tart i serników. Przebieg warsztatów: 1. Wprowadzenie do zasad pieczenie tart i serników. Informacje o technice pracy w kuchni cukierniczej. 2. Przegląd różnych serów, mas serowych i…

Dowiedz się więcej »

TORT TYNKOWANY – DRIP CAKE

3 kwietnia 2022/10:00 - 17:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
600zł

Zapraszamy na warsztaty z przygotowywania i zdobienia tortów w stylu "drip cake" - jednego z najpopularniejszych trendów zdobienia tortów! Poznacie zasady przygotowywania idealnego tortu pod ten styl dekorowania. Nauczycie się wypiekać biszkopt, nasączać, przygotowywać kremy, ale co najważniejsze - zdobić w iście cukrowym stylu! Każdy uczestnik wykona swój własny tort i zabierze go do domu. Dodatkowo, jako jedna z form dekoracji, nauczycie się wypiekać idealne mini bezy! NA NASZYCH WARSZTATACH PRACUJEMY TYLKO NA NATURALNYCH PRODUKTACH.   Przebieg warsztatów: 1. Przedstawienie…

Dowiedz się więcej »

TORTY PIĘTROWE – SKŁADANIE, DEKOROWANIE, KNOW-HOW

4 kwietnia 2022/08:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
1500zł

Słodko zapraszamy na warsztaty ze składania oraz dekorowania weselnych tortów! Podczas kursu złożycie torty, przełożycie kremami i dowiecie się wszystkiego o wspornikach, transporcie, smakach i całej masie ważnych rzeczy!   Praca w grupie 6- osobowej, zrobicie 2 torty weselne (każdy 4-piętrowy) w dwóch stylach - nowoczesnym i boho <3  To najwyższy czas, aby przygotować się na kolejny sezon <3 Na kurs zapraszamy osoby, które były na kursie "Drip cake love" lub potrafią piec biszkopty i znają zasady tynkowania tortu. Na każdej…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE

9 kwietnia 2022/09:00 - 20:00
ul. Hieronima Derdowskiego 7, Gdynia
800zł

Najnowocześniejszy styl podania deseru, niesamowite połączenia smaków i struktur. Poznacie techniki, zasady pracy podczas całodniowych warsztatów! Na koniec naszego spotkania wszystko zabieracie ze sobą do domu i zapraszacie gości 😉 Zapewniamy wszystko, a Was prosimy o uśmiech! Przebieg warsztatów: 1. Wstęp do tematyki monoporcji: omówienie form, składników, komponentów i sposobu dekoracji. 2. Pieczenie spodów, przygotowywanie nadzień i kremów. 3. Składanie monoporcji. 4. Przygotowywanie polew. 5. Dekorowanie, oblewanie, zamszowanie. Warsztatowe menu: biała czekolada/karmel/banan philadelphia/czekolada/malina malina/owoce leśne/migdał orzech ziemny/wanilia/czekolada Warsztaty poprowadzi Katarzyna Chudy- cukierniczka z…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.