
Minione Wydarzenia
Wydarzenia List Navigation
TORTY MUSOWE + PIĘTROWE z Rafałem Gajownik
Torty musowe - inaczej nowoczesne. To ekslopzja smaków, struktur i możliwości! Łączenie smaków, różnice w pracy z substancjami żelującymi, komponowanie smaków, stawianie piętrowego tortu musowe oraz dekorowanie! Tego wszystkiego nauczycie się podczas całodniowych warsztatów z Rafałem! Warsztaty są od podstaw, serdecznie zapraszamy 🙂 Menu: Tort karmelowy z galaretką z marakui, krem brzoskwiniowy, migdałowy biszkopt Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką Tort waniliowy diplomat, żelka wiśniowa, pieczony mus czekoladowy z pomarańczą Prowadzący: Rafał Gajownik…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO – ciasta i monoporcje
Wegańskie cukiernictwo to ocean możliwości! Przyjdź na warsztaty i przekonaj się sam/a! Brownie, ciasto kruche, musy, galaretki i kremy. Nasze warsztaty to nie tylko nietuzinkowe smaki i rozwiązania, ale mnóstwo inspiracji. Nasza misja to nauczyć Was pracy z tematem, ale też własne tworzenie smaków. Kurs od podstaw, zapraszamy! Warsztatowe menu: Brownie z batatów/orzechowy krem czekoladowy/galaretka z marakui Tarta z kremem frangipane z ryżem/kokosowy krem z malibu/brzoskwinie sernik z białą czekoladą/kruche czekoladowe ciasto/owoce Mus śliwkowy na bazie wegańskiej bezy włoskiej/czekoladowa Financiera/konfitura…
Dowiedz się więcej »PANETTONE I CIASTA ŚWIATA
Zapraszamy na przepyszną edycję warsztatów z baby panettone i ciast świata! Jesteśmy pewni, że te pozycje pokochacie równie mocno co inne tematy 🙂 Obiecujemy, że do tych receptur będziecie często wracać - bez znaczenia czy w domowym zaciszu czy aby urozmaicić ofertę 🙂 Poznajcie Dianę - finalistę 2. edycji Masterchefa - niebywale barwną i wesołą osobę 🙂 To będzie kolejna dawka pozytywnej energii! Warsztatowe menu: babka panettone NA ZAKWASIE + każdy dostanie swój zakwas! strucel wiedeński red velvet miodownik szwarcwaldzki…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE 1.0 OD PODSTAW
Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łączyć smaki? Czym i jak żelować? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem doświadczonego cukiernika! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1.Mus: jogurt-biała czekolada / compote truskawka-rabarar-bazylia / biszkopt waniliowy z malinami 2. Mus: palona biała czekolada z prażynką / namelaka baileys / karmel / biszkopt waniliowy / sable 3. Mus: czekoladowy z orzechem laskowym / namelaka biała czekolada…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, z wydrukiem jadalnym i kwiatami
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »PODSTAWY CUKIERNICTWA
To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć? MENU WARSZTATOWE: TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/ OPALANA…
Dowiedz się więcej »KETO + FIT – monoporcje i ciasta od podstaw
Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno nie można przegapić! Wszystko od podstaw 🙂 Warsztatowe menu: 1. ciastko czekoladowe z kremem czekoladowym 2. sernik z polewą czekoladową 80% 3 tarta migdałowa z gruszką karmelizowaną 4.trufle z ciecierzycy i suszoną żurawiną 5.jogurt /migdały /karambola Czyli…
Dowiedz się więcej »TORTY I ROLADY BEZOWE, DAKŁASY
Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, a może piec? Jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Jak przygotować perfekcyjne makaroniki? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów! Warsztatowe menu: torty bezowe, dakłasy, bezy na albuminie, bezy do suszenia w dehydratorze, rolady bezowe, makaroniki smaki m.in.: kawa/amaretto macha/rabarbar truskawka/zielony pieprz/mleczna czekolada beza z czarnej porzeczki mascarpone/marakuja/porzeczka Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik,…
Dowiedz się więcej »KAWIARNIANE CIASTA KROJONE + FOOD COST
Kolejne warsztaty pod okiem Mistrza Cukiernictwa i jego wieloletniego doświadczenia! Receptury, które zostaną z Wami na długo, a części składowe pojawią się w innych Waszych pozycjach do oferty 🙂 Kurs od podstaw, bogatszy od innych o wyliczenie food cost 🙂 Warsztatowe menu: baba au rhum/ karmelizowane skórki limonki i cytryny/ ganache karmelowe z tymiankiem opera/ kawa/czekolada financier/ malina/ philadelphia/ syrop klonowy/ słony karmel/ pekan deser w słoiku: tapioka/ kokos/ tonka/ karmelizowane banany/ marakuja deser w słoiku: karmel/orzechy/czekolada magdalenki DEKORACJE Z…
Dowiedz się więcej »TORT OD PODSTAW – TYNKOWANIE
Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…
Dowiedz się więcej »MAKARONIKI I TORT MAKARONIKOWY
Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki i każdy złoży swój torcik makaronikowy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Łącznie zrobimy 300 makaroników! Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3 lata,…
Dowiedz się więcej »TARTY I SERNIKI
Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez - są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂 Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…
Dowiedz się więcej »WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO – ciasta i monoporcje
Wegańskie cukiernictwo to ocean możliwości! Przyjdź na warsztaty i przekonaj się sam/a! Brownie, ciasto kruche, musy, galaretki i kremy. Nasze warsztaty to nie tylko nietuzinkowe smaki i rozwiązania, ale mnóstwo inspiracji. Nasza misja to nauczyć Was pracy z tematem, ale też własne tworzenie smaków. Kurs od podstaw, zapraszamy! Warsztatowe menu: - Brownie z batatów/orzechowy krem czekoladowy/galaretka z marakui - Tarta z kremem frangipane z ryżem/kokosowy krem z malibu/brzoskwinie - Sernik z białą czekoladą/kruche czekoladowe ciasto/owoce - Mus śliwkowy na bazie…
Dowiedz się więcej »MONOPORCJE ŚWIĄTECZNE
Monoporcje świąteczne z Rafałem Gajownikiem to eksplozja smaków, struktur i dekoracji! Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać, jak się wyróżnić na rynku? O tym wszystkim porozmawiamy, ale przede wszystkim zrobimy cudowne, nowoczesne desery! Zapraszamy! Kurs od podstaw 🙂 To idealny moment, aby przygotować się do oferty świątecznej! Menu warsztatowe: 1) Mus z mleczka makowego, cremeux ze śliwki, piernik, konfitura śliwkowa 2) Mus z orzecha laskowego, wiśniowy kompot z czerwonym winem, biszkopt molleux 3) Brownie z ganache cynamonowym i skórką z pomarańczy, roche…
Dowiedz się więcej »TORTY MUSOWE + CZEKOLADA 3D
Torty musowe - inaczej nowoczesne. To eksplozja smaków, struktur i możliwości! Łączenie smaków, różnice w pracy z substancjami żelującymi, komponowanie smaków, stawianie piętrowego tortu musowego oraz dekorowanie czekoladą! Tego wszystkiego nauczycie się podczas całodniowych warsztatów z Rafałem! Warsztaty są od podstaw, serdecznie zapraszamy 🙂 Menu: Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką Tort waniliowy diplomat, żelka wiśniowa, pieczony mus czekoladowy z pomarańczą Dekoracje 3D z czekolady, zamszowanie Prowadzący: Rafał Gajownik "Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo…
Dowiedz się więcej »Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.