Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

wrzesień 2024

TORTY MUSOWE + PIĘTROWE z Rafałem Gajownik

7 września 2024/09:00 - 18:30
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
900zł

 Torty musowe - inaczej nowoczesne. To ekslopzja smaków, struktur i możliwości! Łączenie smaków, różnice w pracy z substancjami żelującymi, komponowanie smaków, stawianie piętrowego tortu musowe oraz dekorowanie! Tego wszystkiego nauczycie się podczas całodniowych warsztatów z Rafałem! Warsztaty są od podstaw, serdecznie zapraszamy 🙂  Menu: Tort karmelowy z galaretką z marakui, krem brzoskwiniowy, migdałowy biszkopt  Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką  Tort  waniliowy diplomat, żelka wiśniowa, pieczony mus czekoladowy z pomarańczą  Prowadzący: Rafał Gajownik…

Dowiedz się więcej »

WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO – ciasta i monoporcje

8 września 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
900zł

Wegańskie cukiernictwo to ocean możliwości! Przyjdź na warsztaty i przekonaj się sam/a! Brownie, ciasto kruche, musy, galaretki i kremy. Nasze warsztaty to nie tylko nietuzinkowe smaki i rozwiązania, ale mnóstwo inspiracji. Nasza misja to nauczyć Was pracy z tematem, ale też własne tworzenie smaków.  Kurs od podstaw, zapraszamy!  Warsztatowe menu: Brownie z batatów/orzechowy krem czekoladowy/galaretka z marakui  Tarta z kremem frangipane z ryżem/kokosowy krem z malibu/brzoskwinie  sernik z białą czekoladą/kruche czekoladowe ciasto/owoce  Mus śliwkowy na bazie wegańskiej bezy włoskiej/czekoladowa Financiera/konfitura…

Dowiedz się więcej »

PANETTONE I CIASTA ŚWIATA

9 września 2024/10:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Zapraszamy na przepyszną edycję warsztatów z baby panettone i  ciast świata! Jesteśmy pewni, że te pozycje pokochacie równie mocno co inne tematy 🙂 Obiecujemy, że do tych receptur będziecie często wracać - bez znaczenia czy w domowym zaciszu czy aby urozmaicić ofertę 🙂    Poznajcie Dianę - finalistę 2. edycji Masterchefa - niebywale barwną i wesołą osobę 🙂 To będzie kolejna dawka pozytywnej energii! Warsztatowe menu: babka panettone NA ZAKWASIE + każdy dostanie swój zakwas! strucel wiedeński  red velvet  miodownik  szwarcwaldzki…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE 1.0 OD PODSTAW

14 września 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
850zł

Jak poprawnie złożyć deser musowy? Czym jest mus, krem, żelka a czym compote? Czym różni się zamsz od polewy lustrzanej? Jak przechowywać, podawać, łączyć smaki? Czym i jak żelować? Najnowszy trend cukiernictwa pod okiem doświadczonego cukiernika! Zapraszamy, wszystko od podstaw 🙂    Warsztatowe menu: 1.Mus: jogurt-biała czekolada / compote truskawka-rabarar-bazylia / biszkopt waniliowy z malinami 2. Mus: palona biała czekolada z prażynką / namelaka baileys / karmel / biszkopt waniliowy / sable 3. Mus: czekoladowy z orzechem laskowym / namelaka biała czekolada…

Dowiedz się więcej »

TORT OD PODSTAW – TYNKOWANY, z wydrukiem jadalnym i kwiatami

15 września 2024/09:00 - 17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

      Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…

Dowiedz się więcej »

PODSTAWY CUKIERNICTWA

21 września 2024/09:00 - 22 września 2024/17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
1300zł

To taki kurs, który jest dedykowany dla wszystkich tych osób, które chcą poukładać sobie wiedzę w głowie. Takie ABC podstaw cukiernictwa z wykorzystaniem wiedzy w praktyce 🙂 Dla osób zaczynających przygodę z cukiernictwem, ale też dla tych, którzy już coś robią, ale mają wiele pytań  i szukają odpowiedzi. Czym i jak żelować? Jaką mąkę wybrać i dlaczego? Od czego zacząć?    MENU WARSZTATOWE:  TARTALETKA/ DIPLOMAT MARAKUJA/ ŻELKA MORELA/ GANACHE PISTACJOWY GALETTE/ JABŁKA/ SYROP KLONOWY/ PEKAN PROFITEROL/ PATISSIERE/ MALINA/ RABARBAR/ OPALANA…

Dowiedz się więcej »

KETO + FIT – monoporcje i ciasta od podstaw

28 września 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Temat warsztatów cukierniczych, o który pytaliście - fit i keto ciasta to solidna dawna wiedzy w przyjemnej, przyjacielskiej atmosferze! Do tego solidna dawka wiedzy, którą zapewni wieloletni trener sztuki cukierniczej 🙂 Gość specjalny Master Chefa, wizjoner i kreator słodkich dzieł cukierniczych. Tego wydarzenia na pewno  nie można przegapić!  Wszystko od podstaw 🙂     Warsztatowe menu: 1. ciastko czekoladowe z kremem czekoladowym 2. sernik z polewą czekoladową 80% 3 tarta migdałowa  z gruszką karmelizowaną 4.trufle z ciecierzycy i suszoną żurawiną 5.jogurt /migdały /karambola Czyli…

Dowiedz się więcej »

TORTY I ROLADY BEZOWE, DAKŁASY

29 września 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Czym się różni beza włoska od szwajcarskiej? Francuska od dakłasa? Jakie stabilizatory użyć, w jakich temperaturach suszyć bezę, a może piec? Jak przygotować stabilne kremy? Jak przechowywać? Jak przygotować perfekcyjne makaroniki? Na te i wiele, wiele więcej pytań odpowie Mistrz Cukiernictwa Krzysztof Kopciński podczas całodniowych warsztatów!     Warsztatowe menu: torty bezowe, dakłasy, bezy na albuminie, bezy do suszenia w dehydratorze, rolady bezowe, makaroniki smaki m.in.:  kawa/amaretto macha/rabarbar truskawka/zielony pieprz/mleczna czekolada beza z czarnej porzeczki  mascarpone/marakuja/porzeczka  Prowadzący: Krzysztof Kopciński Wybitny cukiernik,…

Dowiedz się więcej »

KAWIARNIANE CIASTA KROJONE + FOOD COST

30 września 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Kolejne warsztaty pod okiem Mistrza Cukiernictwa i jego wieloletniego doświadczenia! Receptury, które zostaną z Wami na długo, a części składowe pojawią się w innych Waszych pozycjach do oferty 🙂 Kurs od podstaw, bogatszy od innych o wyliczenie food cost 🙂  Warsztatowe menu: baba au rhum/ karmelizowane skórki limonki i cytryny/ ganache karmelowe z tymiankiem opera/ kawa/czekolada financier/ malina/ philadelphia/ syrop klonowy/ słony karmel/ pekan deser w słoiku: tapioka/ kokos/ tonka/ karmelizowane banany/ marakuja deser w słoiku: karmel/orzechy/czekolada magdalenki DEKORACJE Z…

Dowiedz się więcej »
październik 2024

TORT OD PODSTAW – TYNKOWANIE

6 października 2024/09:00 - 17:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

      Warsztaty z podstaw tortowania to propozycja dla każdego kto chce rozpocząć czy udoskonalić swoje umięjętności pieczenia, składania i dekorowania tortu na różne okazje 🙂 To kurs, który z pewnością da Wam fundamentalną wiedzę i umiejętności, które z powodzenia wykorzystacie w wielu projektach! Każdy uczestnik wykona i zabierze swój tort do domu. W skład programu wchodzą: pieczenie biszkoptu + krojenie + nasączanie przygotowanie 2 różnych kremów - truflowy oraz porzeczkowy (każdy na innej bazie) przygotowanie żelki owocowej przygotowanie chrupki…

Dowiedz się więcej »

MAKARONIKI I TORT MAKARONIKOWY

7 października 2024/09:00 - 16:30
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
750zł

Makaroniki - poświęcimy im cały dzień! Aby wyczerpać temat, odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania i wskazać co, jak i dlaczego 🙂 Upieczemy makaroniki i każdy złoży swój torcik makaronikowy 🙂 Kremy, żelki, zdobienia.... świat makaroników jest piękny i to właśnie chcemy Wam pokazać 🙂 Kurs jest od podstaw, zapraszamy serdecznie! Łącznie zrobimy 300 makaroników! Prowadząca: Diana Jajkowska Diana to fantastyczna, barwna i niesamowicie wesoła Ormianka! Finalistka Drugiej Edycji MasterChef. Chef kuchni i cukiernik. Prowadziła swój Grill Kaukaski w Warszawie przez 3 lata,…

Dowiedz się więcej »

TARTY I SERNIKI

12 października 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Warsztaty z przygotowywania pysznych serników, tart i bez -  są propozycją dla miłośników tych wypieków, czyli połączenia tradycji z nowoczesnością, ale nie tylko 🙂 To przepisy, które będą Wam towarzyszyć przez cały rok - niezależnie czy w domu czy kawiarni 🙂  Jaki twaróg wybrać? W jakich temperaturach piec serniki, a w jakich tarty? Dlaczego ciasto kruche opada i jest twarde? Jakie są różnice w wyborze blach do serników i tart, tartaletek? Jak upiec idealną pavlovą, a jak przygotowac mini bezy…

Dowiedz się więcej »

WEGAŃSKIE CUKIERNICTWO – ciasta i monoporcje

13 października 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Wegańskie cukiernictwo to ocean możliwości! Przyjdź na warsztaty i przekonaj się sam/a! Brownie, ciasto kruche, musy, galaretki i kremy. Nasze warsztaty to nie tylko nietuzinkowe smaki i rozwiązania, ale mnóstwo inspiracji. Nasza misja to nauczyć Was pracy z tematem, ale też własne tworzenie smaków.  Kurs od podstaw, zapraszamy!  Warsztatowe menu: - Brownie z batatów/orzechowy krem czekoladowy/galaretka z marakui  - Tarta z kremem frangipane z ryżem/kokosowy krem z malibu/brzoskwinie  - Sernik z białą czekoladą/kruche czekoladowe ciasto/owoce  - Mus śliwkowy na bazie…

Dowiedz się więcej »

MONOPORCJE ŚWIĄTECZNE

14 października 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

Monoporcje świąteczne z Rafałem Gajownikiem to eksplozja smaków, struktur i dekoracji!  Jak łączyć smaki, dekorować, przechowywać, jak się wyróżnić na rynku? O tym wszystkim porozmawiamy, ale przede wszystkim zrobimy cudowne, nowoczesne desery!  Zapraszamy! Kurs od podstaw 🙂 To idealny moment, aby przygotować się do oferty świątecznej! Menu warsztatowe: 1) Mus z mleczka makowego, cremeux ze śliwki, piernik, konfitura śliwkowa  2) Mus z orzecha laskowego, wiśniowy kompot z czerwonym winem, biszkopt molleux  3) Brownie z ganache cynamonowym i skórką z pomarańczy, roche…

Dowiedz się więcej »

TORTY MUSOWE + CZEKOLADA 3D

15 października 2024/09:00 - 18:00
ul. Świętojańska 96, Gdynia, ul. Świętojańska 96
Gdynia, pomorskie 81-388 Polska
+ Google Map
800zł

 Torty musowe - inaczej nowoczesne. To eksplozja smaków, struktur i możliwości! Łączenie smaków, różnice w pracy z substancjami żelującymi, komponowanie smaków, stawianie piętrowego tortu musowego oraz dekorowanie czekoladą! Tego wszystkiego nauczycie się podczas całodniowych warsztatów z Rafałem! Warsztaty są od podstaw, serdecznie zapraszamy 🙂  Menu: Tort pistacjowy, creme brulle kokosowy z solą, kompot malinowy, kokosowy dakłas z limonką  Tort  waniliowy diplomat, żelka wiśniowa, pieczony mus czekoladowy z pomarańczą    Dekoracje 3D z czekolady, zamszowanie  Prowadzący: Rafał Gajownik "Uwielbiam nowoczesne cukiernictwo…

Dowiedz się więcej »
+ Export Events

Zapisanie się na warsztaty jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją REGULAMINU.